Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πολυκατοικίες Ξηροκάμπου Ν. Ι. Βόλου : «Οι φαβέλες από μπετόν -Μιά κοινωνία κατώτερου Θεού»
Πολυκατοικίες Ξηροκάμπου Ν. Ι. Βόλου : «Οι φαβέλες από μπετόν -Μιά κοινωνία  κατώτερου Θεού»

Πολυκατοικίες Ξηροκάμπου Ν. Ι. Βόλου : «Οι φαβέλες από μπετόν -Μιά κοινωνία κατώτερου Θεού»

Τους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος, από εργατικές κατοικίες στη συνοικία του Ξηρόκαμπου στη Νέα Ιωνία, βυθίζοντας στο σκοτάδι, δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, πολλοί από τους οποίους είναι ανήμποροι διέκοψε και αφήρεσε η ΔΕΗ τις τελευταίες μέρες, με μία επιχείρηση με την συνδρομή της αστυνομίας.
Η αιτιολόγηση της ενέργειας αυτής ήταν ότι είχαν επανασυνδέσει παράνομα το ρεύμα, καθώς τους είχε διακοπεί, λόγω παρελθόντων ανείσπρακτων ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν.

Ως γνωστόν η συγκεκριμένη συνοικία της Νέας Ιωνίας Βόλου αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Εργατικές πολυκατοικίες κατασκευασμένες προ πολλών ετών με κάκιστες προδιαγραφές, χωρίς ασανσέρ στο εσωτερικό τους. Καθολική ανεργία και μάλιστα μακροχρόνια, ανεμβολίαστα παιδιά, επιδοματική λογική. Συνθήκες διαβίωσης τριτοκοσμικές, που λαμβάνουν χαρακτηριστικά « γκέτο». Μια συνοικία «παρατημένη» από όλους.

Σε επικοινωνία του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου με στελέχη της ΔΕΗ, του εξήγησαν ότι η αυτή ήταν απόρροια του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί από οφειλές χρηματικών ποσών και παράνομες επανασυνδέσεις.

Με την επιστροφή του βουλευτή στο Βόλο, επισκέφθηκε τους κατοίκους της συνοικίας στις 30/5/2015 , οι οποίοι τον ξενάγησαν στα σπίτια τους και είδε από κοντά τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, είδε μικρά παιδιά να μην έχουν στο σπίτι τους ηλεκτρικό ρεύμα. Όλοι «παραδέχονταν» ότι πράγματι όφειλαν στην ΔΕΗ διάφορα χρηματικά ποσά, λόγω μακροχρόνιας ανεργίας, ότι τους είχε διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασυνέδεσαν παράνομα, γιατί δεν ήταν δυνατόν να ζουν χωρίς ρεύμα.

“Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι αγαθό πολυτελείας, είναι απαραίτητο για την διαβίωση μιας οικογένειας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι κάτοικοι της συνοικίας, δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν γιατί είναι άνεργοι. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος διαβούλευσης για το πώς θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Είναι αδύνατον, σε σημερινές συνθήκες κρίσης, οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους, να στερούνται όχι ένα αγαθό πολυτελείας αλλά το πρώτιστο κοινωνικό αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Η ΔΕΗ πριν προβεί σε αυτή την ενέργεια, θα έπρεπε να εξαντλήσει το διάλογο με τους καταναλωτές που είναι άνθρωποι με ανάγκες, ενδεχομένως και άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας και στη συνέχεια σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές της πολιτείας να προσπαθούσε να λύσει το θέμα, χωρίς να προκαλέσει κοινωνικό πρόβλημα και ρήξη. Το πρόβλημα είναι τεράστιας κοινωνικής διάστασης. Απευθύνθηκα και στο αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας την παρέμβασή του. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα το Υπουργείο εξετάζει όλες τις δυνατές λύσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο του ΣΥΡΙΖΑ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση