Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Πέντε λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν ταξιδεύεις
Πέντε λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν ταξιδεύεις

Πέντε λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν ταξιδεύεις

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα κοινά λάθη που κάνουν οι ταξιδιώτες.. γι' αυτό την επόμενη φορά που σκοπεύεις να προγραμματίσεις το επόμενο σου δι φρόντισε να αποφύγεις τα παρακάτω για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως!

Αν έχεις στο μυαλό σου τις παρακάτω συμβουλές τότε σίγουρα θα έχεις και μια πολύ πιο ασφαλέστερη ταξιδιωτική εμπειρία!

Μην έχεις όλα σου τα έγγραφα στο πορτοφόλι σου

Χρήματα, ταυτότητα, εισιτήρια, πιστωτικές, διαβατήριο, είναι μερικά από τα οποία συνήθως κάνουμε το λάθος να τα βάζουμε όλα μαζί μέσα σε ένα μέρος με άμα το χάσουμε ή μας το κλέψουνε να μην έχουμε backup plan! ι' αυτό φρόντισε να έχεις σε φωτοτυπίες τα πιο σημαντικά σου έγγραφα και μοίρασε τα χρήματα σου και σε ακόμα μια θήκη πάνω σου, έτσι ώστε άμα τυχόν χάσεις το πορτοφόλι σου να μην βρεθείς ξαφνικά απένταρος και χωρίς εισιτήρια στο δι σου!

Μην παίρνεις μαζί σου πάρα πολλά πράγματα
Το να μεταφέρεις μια ασήκωτη βαλίτσα στο ταξίδι σου δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο, πρώτον γιατί θα κοψομεσιαστείς και δεύτερον γιατί δεν θα είσαι ευέλικτος να ξεφύγεις γρήγορα από μια επικίνδυνη κατάσταση! Επίσης με το να κουβαλάς μεγάλο φορτίο σε κάνει πολύ πιο ευάλωτο στόχο, διότι φαίνεσαι ως ένας άπειρος ταξιδιώτης. Κάποιος που έχει κακές προθέσεις μπορεί εύκολα να βρει την δικαιολογία να σε βοηθήσει με τις αποσκευές σου και να σε φέρει σε δύσκολη θέση. Οπότε είναι πολύ ασφαλέστερο να έχεις ένα σακίδιο με τα απαραίτητα το οποίο μπορείς να μεταφέρεις άνετα και χωρίς καμία .. έτσι θα ευχαριστηθείς και το ταξίδι σου περισσότερο!

Να πας ένα ταξίδι χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση
Μην προσπαθήσετε να μειώσετε τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας με το να μην πληρώσετε τη ταξιδιωτική σας ασφάλιση. Ίσως να πιστεύετε πως τίποτα κακό δεν πρόκειται σας συμβεί αλλά είναι καλύτερα να νοιώθετε ασφαλείς από το να το μετανιώνετε! Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί πραγματικά να σε σώσει εάν έχεις κάποιο , μια επείγουσα ιατρική κατάσταση, μια κλοπή ή οποιαδήποτε άλλη καταστροφή. Βεβαιωθείτε όμως ότι έχετε διαβάσει τα “ψιλά γράμματα” έτσι ώστε να είστε απόλυτα σίγουροι για το τι ακριβώς καλύπτει η ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Να ανοίγεις την πόρτα του δωματίου σου στο ξενοδοχείο που διαμένεις χωρίς πρώτα να ελέγξεις ποιος είναι
Το να σας χτυπήσει κάποιος τη πόρτα του δωματίου σας είναι κάτι πολύ σύνηθες και το πιο πιθανόν είναι να ανοίξετε χωρίς καν να σκεφτείτε ότι κακό μπορεί να συμβεί! Ωστόσο θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος επιτήδειος έτοιμος να σας ληστέψει ή κάποιος που παρουσιάζεται ως προσωπικό καθαριότητας και να σας αρπάξει όλα σας τα σημαντικά πράγματα. ι' αυτό πρέπει να ελέγχετε πάντα ποιος είναι μέσα από το ματάκι της πόρτας και αν δεν έχετε παραγγείλει υπηρεσία δωματίου καλέστε πρώτα τη ρεσεψιόν για επιβεβαίωση!

Μη πίνεις σε υπερβολικό βαθμό

Και φυσικά θα πιείς και λίγο παραπάνω από όσο συνηθίζεις και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο διασκεδαστικά part της ταξιδιωτικής σου εμπειρίας το να επιδοθείς σε μερικά ποτηράκια του τοπικού ποτού (γαλλικό στο Παρίσι, ντόπιες γερμανικές μπύρες στο Μόναχο). Ωστόσο βεβαιώσου ότι έχεις περιορίσει το ποτό σου σε σημείο του να έχεις αντίληψη του τος σου, να είσαι ενήμερος για το τι γίνεται γύρω σου.
Όταν είσαι σε κατάσταση μέθης είσαι πολύ πιο ευάλωτος στόχος για τους απατεώνες να επωφεληθούν από εσένα. Εάν αισθάνεσαι ότι αρχίζεις να ζαλίζεσαι το προτιμότερο είναι να κάνεις ένα διάλλειμα και να πιείς πολύ για να συνέλθεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση