Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τον εμβολιασμό καρκινοπαθών, μεταμοσχευμένων, αιμοκαθαρόμενων ασχέτως ηλικίας
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τον εμβολιασμό καρκινοπαθών, μεταμοσχευμένων, αιμοκαθαρόμενων ασχέτως ηλικίας

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τον εμβολιασμό καρκινοπαθών, μεταμοσχευμένων, αιμοκαθαρόμενων ασχέτως ηλικίας

Κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής προς τον υπουργό Υγείας ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για τη νέας εμβολιαστικής δομής εντός αστικού ιστού της πόλης του Βόλου που να εξυπηρετεί άτομα με δυσκολία μετακίνησης, τον κατ'οίκον εμβολιασμό με κινητές μονάδες ς, όπου κρίνεται απαραίτητο, και ειδική μέριμνα για τον εμβολιασμό Αιμοκαθαρόμενων, Καρκινοπαθών, Μεταμοσχευμένων ασχέτως ηλικίας.

Ο πριν μία εβδομάδα κάλεσε τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στη για να εξηγήσει το «αλαλούμ» των εμβολιασμών στη Μαγνησία, να απαντήσει για το αν πρόκειται να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα εντός της πόλης του Βόλου και αν υπάρχει σχεδιασμός για τις . Τόνισε, μάλιστα, στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής του ότι τυφλοί άνθρωποι καλούνται να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για να εμβολιαστούν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε συγκεκριμένα να αξιοποιηθούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου για τη διευκόλυνση των πολιτών που έχουν δυσκολία μετακίνησης λόγω προβλημάτων ς ή ηλικίας, όπως και τον κατ'οίκον εμβολιασμό με κινητές μονάδες υγείας.

Ο διαβίβασε σήμερα την κοινή Επιστολή των: Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Νομού «Μάγνητες Τυφλοί», Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας, Συλλόγου Γονέων & Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία, Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας που εκπροσωπούν Ανθρώπους Με Αναπηρίες και Ευπαθείς Ομάδες με μεγάλα προβλήματα υγείας και μετακίνησης.

Οι φορείς επισημαίνουν ότι δεδομένης της αναγκαιότητας των μελών τους για εμβολιασμό και της δυσκολίας μετακίνησής τους σε τόσο απομακρυσμένα μέρη, είναι εντελώς παράλογη η ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων του εμβολίου AstraZeneca μόνο στη Ζαγορά και στο Βελεστίνο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση