Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τον εμβολιασμό καρκινοπαθών, μεταμοσχευμένων, αιμοκαθαρόμενων ασχέτως ηλικίας
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τον εμβολιασμό καρκινοπαθών, μεταμοσχευμένων, αιμοκαθαρόμενων ασχέτως ηλικίας

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τον εμβολιασμό καρκινοπαθών, μεταμοσχευμένων, αιμοκαθαρόμενων ασχέτως ηλικίας

Κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε ο Μαγνησίας Αλέξανδρος προς τον υπουργό Υγείας ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για τη νέας εμβολιαστικής δομής εντός αστικού ιστού της πόλης του Βόλου που να εξυπηρετεί άτομα με δυσκολία μετακίνησης, τον κατ'οίκον εμβολιασμό με κινητές μονάδες υγείας, όπου κρίνεται απαραίτητο, και ειδική μέριμνα για τον εμβολιασμό Αιμοκαθαρόμενων, Καρκινοπαθών, Μεταμοσχευμένων ασχέτως ηλικίας.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος πριν μία εβδομάδα κάλεσε τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στη Βουλή για να εξηγήσει το «αλαλούμ» των εμβολιασμών στη Μαγνησία, να απαντήσει για το αν πρόκειται να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα εντός της πόλης του Βόλου και αν υπάρχει σχεδιασμός για τις ευπαθείς ομάδες. Τόνισε, μάλιστα, στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής του ότι τυφλοί άνθρωποι καλούνται να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για να εμβολιαστούν.

Ο του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε συγκεκριμένα να αξιοποιηθούν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου για τη διευκόλυνση των πολιτών που έχουν δυσκολία μετακίνησης λόγω προβλημάτων υγείας ή ηλικίας, όπως και τον κατ'οίκον εμβολιασμό με κινητές μονάδες υγείας.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος διαβίβασε σήμερα την κοινή Επιστολή των: Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης ομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», Συλλόγου εφροπαθών Νομού Μαγνησίας, Συλλόγου Γονέων & Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία, Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας που εκπροσωπούν Ανθρώπους Με Αναπηρίες και Ευπαθείς Ομάδες με με προτα υγείας και μετακίνησης.

Οι φορείς επισημαίνουν ότι δεδομένης της αναγκαιότητας των μελών τους για εμβολιασμό και της δυσκολίας μετακίνησής τους σε τόσο απομακρυσμένα μέρη, είναι εντελώς παράλογη η ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων του εμβολίου μόνο στη Ζαγορά και στο .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση