Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τον εμβολιασμό καρκινοπαθών, μεταμοσχευμένων, αιμοκαθαρόμενων ασχέτως ηλικίας
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τον εμβολιασμό καρκινοπαθών, μεταμοσχευμένων, αιμοκαθαρόμενων ασχέτως ηλικίας

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τον εμβολιασμό καρκινοπαθών, μεταμοσχευμένων, αιμοκαθαρόμενων ασχέτως ηλικίας

Κοινοβουλευτική κατέθεσε ο Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον υπουργό Υγείας ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για τη δημιουργία νέας εμβολιαστικής δομής εντός αστικού ιστού της πόλης του που να εξυπηρετεί άτομα με δυσκολία μετακίνησης, τον κατ’οίκον εμβολιασμό με κινητές μονάδες υγείας, όπου κρίνεται απαραίτητο, και ειδική μέριμνα για τον εμβολιασμό Αιμοκαθαρόμενων, Καρκινοπαθών, Μεταμοσχευμένων ασχέτως ηλικίας.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος πριν μία εβδομάδα κάλεσε τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στη για να εξηγήσει το «αλαλούμ» των εμβολιασμών στη Μαγνησία, να απαντήσει για το αν πρόκειται να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα εντός της πόλης του και αν υπάρχει σχεδιασμός για τις . Τόνισε, μάλιστα, στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής του ότι τυφλοί άνθρωποι καλούνται να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για να εμβολιαστούν.

Ο του πρότεινε συγκεκριμένα να αξιοποιηθούν οι που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της πόλης του Βόλου για τη διευκόλυνση των πολιτών που έχουν δυσκολία μετακίνησης λόγω προβλημάτων υγείας ή ηλικίας, όπως και τον κατ’οίκον εμβολιασμό με κινητές μονάδες υγείας.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος διαβίβασε σήμερα την κοινή Επιστολή των: Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας, Συλλόγου Γονέων & Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία, Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας που εκπροσωπούν Ανθρώπους Με Αναπηρίες και με μεγάλα προβλήματα υγείας και μετακίνησης.

Οι φορείς επισημαίνουν ότι δεδομένης της αναγκαιότητας των μελών τους για εμβολιασμό και της δυσκολίας μετακίνησής τους σε τόσο απομακρυσμένα μέρη, είναι εντελώς παράλογη η ύπαρξη εμβολιαστικών κέντρων του εμβολίου AstraZeneca μόνο στη και στο .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή ηλικιωμένου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/ZsgE4KlZ3Q -

  • Δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης - https://t.co/EPFSPRZeiQ… -

  • ξεκίνησαν χθες οι Ημέρες Μουσικής στον Βόλο #ΗμέρεςΜουσικής - https://t.co/p39hA78Ww6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση