Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για μείωση τελών κυκλοφορίας για το 2021
Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για μείωση τελών κυκλοφορίας για το 2021

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για μείωση τελών κυκλοφορίας για το 2021

 

Αναλογική μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021 σε σχέση με αυτά του 2020 για ιδιώτες και επαγγελματίες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί με κρατική εντολή, ζήτησε με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής κατέθεσε την ερώτηση με τον βουλευτή Λάρισας Βασίλη Κόκκαλη και την παρέμβαση στήριξαν με τη συνυπογραφή τους άλλοι 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, με την πρόσφατη ηλεκτρονική ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας έτους 2021 η κυβέρνηση δείχνει ότι όταν πρόκειται για οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών «ξεχνάει» την πανδημία και τις έκτακτες υγειονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν.

Το οικονομικό επιτελείο δεν συνυπολογίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της χώρας αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις και την ανασφάλεια ως αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ τα περισσότερα οχήματα είναι ακινητοποιημένα λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί στις μετακινήσεις.

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, από τη μια να επιβαρύνεται ο πολίτης με οικονομικές υποχρεώσεις που συνδέονται αναγκαστικά και αιτιωδώς με την ελεύθερη μετακίνηση του οχήματός του και, από την άλλη να υφίσταται συγχρόνως αναγκαστική στέρηση της μετακίνησης και μάλιστα για αόριστο χρονικό διάστημα», τόνισε ο βουλευτής.

Ειδική αναφορά έκανε ο βουλευτής στους επαγγελματικούς κλάδους, όπως τα τουριστικά λεωφορεία, τα υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ, αλλά και τους πωλητές υπαίθριου, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου.

«Οι εν λόγω κλάδοι παραμένουν καθηλωμένοι ή υπολειτουργούν ουσιαστικά από τον Φεβρουάριο του 2020. Παρά τη σχεδόν μηδενική κυκλοφορία τους και τα μειωμένα έως ανύπαρκτα έσοδά τους, οι επαγγελματίες των κλάδων αυτών καλούνται να πληρώσουν τα ίδια με τα ίδια κριτήρια, όπως και κάθε άλλη χρονιά, τη στιγμή που οι έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε επιτάσσουν τη θέσπιση εξαιρετικών κριτηρίων», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να πράξει το αυτονόητο και να μην επιβαρύνει δυσανάλογα τους ιδιοκτήτες ΙΧ μέσα σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική, κοινωνική και οικονομική συνθήκη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση