Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Παράταση για τη ρύθμιση των στεγαστικών του ΟΕΚ
Παράταση για τη ρύθμιση των στεγαστικών του ΟΕΚ

Παράταση για τη ρύθμιση των στεγαστικών του ΟΕΚ

Εως το τέλος του 2015, θα μπορούν οι δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να ενταχθούν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τις , εφόσον δεν χρωστούν περισσότερες από 6 μηνιαίες .

Αναλυτικά, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική των υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας, παρατείνεται έως και τις 31.12.2015 η υποβολής αιτήσεων από δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (), εν όψει της επιμήκυνσης των δανείων που οι δικαιούχοι έχουν λάβει από πιστωτικά .

Στην πράξη, οι δανειολήπτες μέσω του πρώην , οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει η προηγούμενη υπουργική , θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τις οι οποίες τους έχουν δώσει στεγαστικό δάνειο με επιδότηση επιτοκίου, έως το τέλος του χρόνου.

Η αρχική διορία έληγε στις 30 Απριλίου του 2015 και με την ΚΥΑ αποφασίστηκε η παράτασή της.  Ο (ως καθολικός διάδοχος του πρώην ΟΕΚ), χωρίς να παρεμβάλλεται στη διαπραγμάτευση των οφειλετών με την Τράπεζα αναφορικά με τον χρόνο αποπληρωμής του δανείου, θα εξακολουθήσει να καταβάλει την επιδότηση του επιτοκίου, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικά καταβληθησόμενο ποσό επιδότησης δεν θα υπερβεί το ποσό που θα εκτιμηθεί με βάση το ισχύον του δανείου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση