Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων: Νέος Οδηγός Καταναλωτή της ΕΕΤΤ
Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων: Νέος Οδηγός Καταναλωτή της ΕΕΤΤ

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων: Νέος Οδηγός Καταναλωτή της ΕΕΤΤ

Μια νέα ηλεκτρονική και εύχρηστη έκδοση δημοσίευσε η ΤΤ για τους καταναλωτές, τον «Οδηγό Καταναλωτή: Ταχυδρομικές υπηρεσίες», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων, αύριο 9 Οκτωβρίου. Μέσω της συγκεκριμένης έκδοσης παρέχονται στους καταναλωτές χρηστικές πληροφορίες σχετικά με τις , προκειμένου να προβαίνουν στις κατάλληλες, με βάση τις ανάγκες τους, επιλογές.

Συγκεκριμένα, ο Οδηγός της ΤΤ ενημερώνει, μεταξύ άλλων, για την Καθολική Υπηρεσία και τις Ταχυμεταφορές, τις διαθέσιμες υπηρεσίες ανά τομέα και τα χαρακτηριστικά τους, τη διαδικασία ς αλληλογραφίας και δεμάτων, καθώς και τις επιπλέον προσφερόμενες δυνατότητες (π.χ. ασφάλιση αντικειμένων με σημαντική αξία, παραλαβή δεμάτων ηλεκτρονικών αγορών από επιλεγμένα σημεία συνεργατών των εταιριών, δυνατότητα ς/παραλαβής εγγράφων από δημόσιες υπηρεσίες και ς αντικειμένου για λογαριασμό του καταναλωτή).

Επίσης, παρέχονται σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν οι καταναλωτές για να επιλέξουν εταιρία ταχυδρομικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, συνιστάται να:

* Καθορίζουν συγκεκριμένα κριτήρια με βάση τις ανάγκες τους. Για παράδειγμα, εάν ενδιαφέρονται για απλή επίδοση αλληλογραφίας ή με υπογραφή παραλήπτη, επίδοση σε προσυμφωνημένο χρόνο με δυνατότητα αποζημίωσης σε περίπτωση καθυστέρησης, δυνατότητα αλλαγής διεύθυνσης/ παραλήπτη κατά τη μεταφορά, παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών.

* Συγκεντρώνουν πληροφορίες και να συγκρίνουν υπηρεσίες και .

* Διαβάζουν προσεκτικά, πριν υπογράψουν την ατομική (voucher).

Επιπλέον, ο Οδηγός ενημερώνει για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις χρηστών και εταιριών, τα βήματα για την επίλυση προβλημάτων, το σχετικό νομοθετικό-κανονιστικό πλαίσιο και τον ρόλο της ΕΕΤΤ στην .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση