Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » O Δημ. Αβραμόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της χρήσης και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών
O Δημ. Αβραμόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της χρήσης και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών

O Δημ. Αβραμόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της χρήσης και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της χρήσης και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια δήλωσε τα εξής: «Το πρόβλημα των ναρκωτικών επηρεάζει εκατομμύρια ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι έμποροι ναρκωτικών δρουν διασυνοριακά, προσαρμόζονται γρήγορα στις νέες συνθήκες και συχνά χρησιμοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες προς όφελός τους. Η παράνομη δραστηριότητά τους, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, αποτελεί καταλύτη για τις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος. Η μόνος τρόπος για να σταματήσει το εν λόγω φαινόμενο — τόσο από την πλευρά της προσφοράς όσο και από την πλευρά της ζήτησης, είναι η αντιμετώπιση σε διεθνές επίπεδο. Τούτη τη σημαντική ημέρα, καλώ τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις προσπάθειές της και να ενισχύσει τη συνεργασία. Μόνον ενεργώντας από κοινού, μπορούμε πραγματικά να διαφυλάξουμε την και την υγεία των πολιτών μας, εντός και εκτός Ευρώπης.»
Κατά τις δυο τελευταίες δεκαετίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με τα κράτη μέλη ανέπτυξαν ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη χρήση και τη διακίνηση ναρκωτικών, σε στενή συνεργασία με διεθνείς εταίρους, όπως η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα αρκωτικά.
Οι κύριες προτεραιότητες αυτής της προσέγγισης καθορίστηκαν στη Στρατηγική της ΕΕ για τα ναρκωτικά (2013-2020) και εφαρμόστηκαν μέσω δύο διαδοχικών σχεδίων δράσης για τα ναρκωτικά 2013-2016 και 2017-2020.
Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών, ο Οργανισμός της ΕΕ για τα ναρκωτικά, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ), αναγνωρίστηκε ως κόμβος αριστείας στην Ευρώπη και διεθνώς. Ο Οργανισμός παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση όσον αφορά τα ναρκωτικά στην Ευρώπη και παρέχει ολοκληρωμένη ανάλυση της χρήσης ναρκωτικών και των τάσεων της αγοράς.
Ο Αβραμόπουλος παρουσίασε την ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά του 2019 στις αρχές του τρέχοντος μηνός, από την οποία προέκυψε αύξηση της ς κοκαΐνης με κατα να αγγίζουν επίπεδο-ρεκόρ.

Παγκόσμια Ημέρα κατά των αρκωτικών: Σε αυτή τη μάχη εθισμός είναι ζωή

«Είμαστε μαζί με τους ανθρώπους, τους δικούς μας ανθρώπους, τους ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας που δεν έχουν την αίσθηση των προτεραιοτήτων. Είμαστε μαζί για να βοηθήσουμε να βάλουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες τους. Η διαδρομή μας είναι κοινή και είναι μονόδρομος», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και πρώην πρόεδρος του στη Μαγνησία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικά  δήλωσε: “Παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών.  Υπήρξα επί πολλά χρόνια πρόεδρος στον του νμού και  έχω αποκομίσει εμπειρίες που θεωρώ τεράστια μαθήματα ζωής, από ανθρώπους που ήθελαν να ζήσουν και να αφυπνίσουν τον κόσμο γύρω τους .

Για μένα σήμερα δεν είναι γιορτή αλλά ημέρα αφύπνισης και ένα μόνο έχω να πω: Ζήστε. Ζήστε γιατί η ζωή είναι ωραία. Τα ναρκωτικά είναι ιδεατά για να ξεφεύγεις πρόσκαιρα από την πραγματικότητα, όμως η πραγματικότητα η ίδια είναι τόσο πλούσια, τόσο πολυδιάστατη, τόσο ερωτεύσιμη ακόμα και με τεράστια προβλήματα που μας προβάλλει. Είναι η ζωή η ίδια αναπάντεχη ώστε δεν αξίζει να ξεφεύγεις για κανέναν λόγο απ' αυτήν. Για όλους εμάς που έχουμε βιώσει από την δική μας απέναντι όχθη, τι σημαίνει να αγωνίζεται κάποιος για τη ζωή του, ξέρουμε πως οι ταμπέλες που εύκολα η κοινωνία βάζει στους ανθρώπους είναι καταστροφή. Σε αυτή τη μάχη δεν πρέπει να υπάρχουν απώλειες σε ζωές και απώλειες σε συνειδήσεις. Είμαστε μαζί με τους ανθρώπους, τους δικούς μας ανθρώπους, τους ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας που δεν έχουν την αίσθηση των προτεραιοτήτων. Είμαστε μαζί για να βοηθήσουμε να βάλουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες τους. Η διαδρομή μας είναι κοινή και είναι μονόδρομος. Εθισμός μας η ζωή.”

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση