Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Ο Αθανάσιος Λιούπης για την Ημέρα της Γυναίκας
Ο Αθανάσιος Λιούπης για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο Αθανάσιος Λιούπης για την Ημέρα της Γυναίκας

«Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Ημέρα της Γυναίκας σε ανάμνηση των αγώνων που έδωσαν το 1857 εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη , δδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σήμερα όμως η Ημέρα αυτή έχει διττή σημασία.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την αφιερώνει, στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του Covid-19, ενώ στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας για την καταπολέμηση της κακοποίησης, που αφορά όλους τους ανθρώπους, εντοπίζεται όμως σε συντριπτικά ποσοστά στις γυναίκες.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ε.Ε. οι γυναίκες βρίσκονται και μάχονται στην πρώτη γραμμή στον δύσκολο αγώνα κατά της πανδημίας,  καθώς αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων, που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγείας,  με ποσοστά που αγγίζουν το 76 % στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινωνικής μέριμνας και το 86 % στον τομέα της προσωπικής ς.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα «Σπάμε τη Σιωπή» με την ίδρυση του ελληνικού metoo, δίνοντας στις γυναίκες το κουράγιο να μιλήσουν για την κακοποίηση που έχουν υποστεί, να στηριχθούν, να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Ο Πρωθ, Κυριάκος με την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία της διαδικτυακής πύλης metoo.gov.gr δείχνει την κατεύθυνση της κυβέρνησης και της πολιτείας,   θέτοντας ως στόχο την , της παρενόχλησης και της κακοποίησης.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι έχουν γίνει πολλά βήματα στο μέτωπο της ισότητας, όμως πρέπει και μπορούν να γίνουν πολλά ακόμη. Η Ελληνίδα πρέπει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, προσωπικής ς, εκπαίδευσης και οικονομικής ανεξαρτησίας, στοιχεία,  που η πολιτεία οφείλει να τα προστατεύσει και να εργαστεί πάνω σ' αυτά.

Η Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μία ημέρα γιορτής. Είναι ημέρα σεβασμού και τιμής για όλες τις γυναίκες που η καθεμιά από τον δικό της τομέα δίνει μάχη για ένα καλύτερο , ένα για όλους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση