Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Νεαρός φοιτητής-ντελιβεράς: Δικαίωμα στη ζωή και τη μόρφωση
Νεαρός φοιτητής-ντελιβεράς: Δικαίωμα στη ζωή και τη  μόρφωση

Νεαρός φοιτητής-ντελιβεράς: Δικαίωμα στη ζωή και τη μόρφωση

Αγανακτισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια είναι νεαρός ντελιβεράς, που παράλληλα σπουδάζει στο πανεπιστήμιο και δίνει καθημερινό αγώνα, για να μη γίνεται οικονομικό βάρος τους γονείς του.

Ο νεαρός το πρωί είναι φοιτητής και τα βράδια ντελιβεράς σε συνοικιακή καφετέρια του Βόλου, για να εξασφαλίσει μαζί με τα tips 500 ευρώ ώστε να ζει με αξιοπρέπεια.

Ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, τον …έβγαλε από τα ρούχα του και ανέβασε στο facebook μια επιστολή, που κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου.

Η επιστολή του έχει ως εξής: ”Το ξέρουμε ότι δεν μας υπολογίζετε, ότι για εσάς είμαστε ένα τίποτα που νοιάζεστε μόνο όταν ψηφίζουμε, είτε όταν μας βάζετε φόρους. Είμαι φοιτητής και κάνω περιστασιακές δουλειές. Τώρα δουλεύω σε ένα συνοικιακό καφέ ως deliveras. Βγάζω ένα χαρτζιλίκι και μπορώ και διατηρώ την αξιοπρέπεια μου. Πριν λίγες μέρες το αφεντικό μας κάλεσε και μας είπε ότι ένας από τους τρεις που κάνουμε delivery πρέπει να φύγει. Μας εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει «κεφαλικό φόρο στον καφέ» και άρα το κόστος για το βασικό προϊόν μας, τον καφέ, θα ακριβύνει. Μάλιστα μας είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η τιμή του κιλού θα αυξηθεί κατά 60%. Μια αύξηση που αναγκαστικά θα περάσει στους πελάτες…

Παίρνω 350 ευρώ και άλλα 150 το μήνα από τα φιλοδωρήματα δηλαδή 500 ευρώ συνολικά. Μπορώ και συγκατοικώ με ένα ξάδελφο μου για να μην ζητώ πολλά από τους γονείς μου. Θέλω 2 χρόνια για να πάρω το πτυχίο μου και αυτή η δουλεία είναι σημαντική. Δεν είναι καριέρα αλλά είναι οξυγόνο και ένα μικρό δικαίωμα στην ελπίδα. Δεν θέλω να παρακαλέσω κανένα να με σκεφτεί. Θέλω να πω ότι είμαι θυμωμένος και θα κάνω τα πάντα να μην επιτρέψω σε κανένα να με ποδοπατάει άλλο.

Δεν φταίω ούτε που σπουδάζω, ούτε που παλεύω συνεχώς να μην είμαι άνεργος. Θα με βρείτε μπροστά σας κύριοι. Δεν απειλώ απλά δεν συνθηκολογώ. Θα παλέψω για το δικαίωμα να πίνουμε καφέ χωρίς να μας τιμωρείτε και για αυτό. Υπογραφή: Ένας θυμωμένος deliveras”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση