Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Η νέα γενιά των Hostels
Η νέα γενιά των Hostels

Η νέα γενιά των Hostels

Τα hostels –μικροί παράδεισοι για επισκέπτες με περιορισμένο προϋπολογισμό και «φοιτητική» ταξιδιωτική νοοτροπία– προσφέρουν παραδοσιακά απλές κουκέτες σε κοινόχρηστους κοιτώνες.

Για όσους βέβαια έχουν αφήσει πίσω τους τα χρόνια της περιπλάνησης με ένα σακίδιο στην πλάτη, αλλά το budget τους παραμένει μικρό, μια νέα κατηγορία υβριδικών hostels ξεφυτρώνουν στις και διαθέτουν καλύτερο design, μπαρ και εστιατόρια, ακόμη και μερικά ιδιωτικά δωμάτια, σε προσιτές τιμές.

«Η βιομηχανία των hostels προσπαθεί να μετεξελιχθεί, ώστε να προσελκύσει ένα ευρύτερο φάσμα ταξιδιωτών», λέει ο Douglas Quinby, της Phocuswright, εταιρείας ερευνών με ειδίκευση στην ταξιδιωτική βιομηχανία. «Προσανατολίζονται στη λογική των ξενοδοχείων-μπουτίκ προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία που εξακολουθεί να είναι μέσα στις δυνατότητες των ταξιδιωτών με μικρό πορτοφόλι».

Η νεότερη γενιά αμερικανικών hostels διαθέτουν στυλ, βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις και στοχεύουν σε μια ευρύτερη δημογραφική ομάδα ταξιδιωτών που μοιράζονται τουλάχιστον ένα πράγμα: τη λιτότητα.

Freehand: hostel-ξενοδοχείο

Με παρουσία στο Μαϊάμι, στο και (από τον προσεχή Φεβρουάριο) στο Λος Aντζελες, το Freehand προσφέρει λιτή διακόσμηση, μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια που τείνουν να προσελκύουν τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες. Απλώς μην ονομάσετε αυτούς τους χώρους hostels. «Δεν είναι ότι δεν μας αρέσει ο όρος “hostel”, αλλά πολλά από τα δωμάτιά μας είναι κανονικά δωμάτια ξενοδοχείου», λέει ο Andrew Zobler, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Sydell Group, ιδιοκτήτριας του Freehand. Στο , για παράδειγμα, το Freehand προσφέρει καταλύματα που κυμαίνονται από ένα δίχωρο ρετιρέ με δύο υπνοδωμάτια μέχρι κοινόχρηστα τετράκλινα με κουκέτες, το καθένα με μια κουρτίνα για προστασία του προσωπικού χώρου (από περίπου 22 ευρώ το κρεβάτι). Εκείνο στο Μαϊάμι, που παραπέμπει περισσότερο σε θέρετρο, διαθέτει και πισίνα. Και στα δύο λειτουργούν κοκτέιλ μπαρ. Ενα νέο Freehand αναμένεται να ανοίξει στη στα τέλη του 2017, προσφέροντας επίσης ιδιωτικά και κοινόχρηστα δωμάτια.


Generator: σαν σπίτι

Η αλυσίδα διαθέτει ήδη 12 ξενώνες σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στο Μαϊάμι στα τέλη του 2017, με 406 κρεβάτια σε 102 δωμάτια – 70% των οποίων είναι κοινά. Η εταιρεία έχει επίσης στόχο να επεκταθεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις των τα επόμενα πέντε χρόνια. Ενθαρρύνει τους επισκέπτες να περνούν χρόνο στους χώρους των ξενώνων της, προσφέροντας μια ποικιλία επιλογών, όπως μουσική, εκθέσεις τέχνης και διαλέξεις, καθώς και και ποτό.

hostels1


Hollander: κομψό design

Ευρύτερα γνωστό για τα στυλάτα, μπουτίκ ξενοδοχεία του στο Μεξικό, το Grupo Habita θα ανοίξει στις ΗΠΑ το πρώτο κατάλυμα με κοινά δωμάτια στο Hollander, στο Σικάγο, αυτόν τον μήνα. Στη μοντέρνα συνοικία της Wicker Park, το Hollander θα παρέχει 66 κλίνες σε 12 ιδιωτικά δωμάτια και οκτώ κοινόχρηστα δωμάτια, το καθένα με το δικό του μπάνιο. Οι παροχές περιλαμβάνουν ένα κατάστημα ποδηλάτων, καφετέρια και αίθουσα για ειδικές εκδηλώσεις. Τα μεν κρεβάτια στα κοινόχρηστα δωμάτια θα ξεκινούν από 40 ευρώ τη βραδιά, τα δε ιδιωτικά δωμάτια από 150 ευρώ. Το κατάλυμα θα γειτνιάζει με ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του group, το Robey, που επίσης αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του μήνα.

hostels2


Linq: διακοπές με την παρέα

Το φημίζεται για το γεγονός ότι προσελκύει παρέες τουριστών. Τώρα, αντί να συνωστίζονται τρία άτομα σε ένα δίκλινο δωμάτιο, οι συγ με την άνεσή τους μπορούν να καταλύσουν σε 12 νέα δωμάτια με κουκέτες στο Linq Hotel and Casino, ένα ακίνητο της Caesars Entertainment, στην περιοχή The Strip.Κάθένα από τα δωμάτια των 100 τ.μ. είναι επιπλωμένο με δύο -size κρεβάτια και ένα διπλό κρεβάτι-κουκέτα, τα οποία φιλοξενούν μέχρι πέντε ταξιδιώτες σε τιμές που ξεκινούν από 62 ευρώ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση