Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Νέα ανθρωπιστική αποστολή του “Εσταυρωμένου” στη φυλακή Μαλανδρίνου
Νέα ανθρωπιστική αποστολή του “Εσταυρωμένου” στη φυλακή Μαλανδρίνου

Νέα ανθρωπιστική αποστολή του “Εσταυρωμένου” στη φυλακή Μαλανδρίνου

Πραγματοποιήθηκε (18/5) μια νέα μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των απόρων κρατουμένων της ανδρικής φυλακής στο ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ Φωκίδος. Ύστερα από σχετικό αίτημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας της φυλακής, εθελοντές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Ι. Μ. παρέδωσαν ελαφρώς μεταχειρισμένα ανδρικά ενδύματα και είδη προσωπικής καθαριότητος. 

 “Ο Εσταυρωμένος” και οι συνεργάτες εργάζονται ανιδιοτελώς σε τρεις κοινωνικές δομές της Τοπικής Εκκλησίας:

     Στο ΚΈΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

     Στον ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ “ΔΙΑΚΟΝΙΑ” και

     Στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Σ’ αυτούς τους χώρους διακονίας αξιοποιούνται όλες οι προσφορές των συμπολιτών.

Η ταξινόμηση, η διαλογή, η συσκευασία, η αποθήκευση και η οργάνωση των αποστολών πραγματοποιούνται με αγάπη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Δυστυχώς, οι προσφορές κάποιων συμπολιτών (σε είδη ένδυσης, υπόδησης κ.ά. ) δεν είναι πάντοτε σε καλή κατάσταση και ο κόπος των εθελοντών αυξάνεται, διότι μπαίνουν στη διαδικασία να απομακρύνουν όλα τα ακατάλληλα είδη.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας απαγορεύει να προσφέρονται σε φυσικά πρόσωπα και κοινωνικές υπηρεσίες ενδύματα άπλυτα και φθαρμένα.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να παραδίδουν στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ( Θουκυδίδου 10, στο Βόλο – καθημερινά 10 π.μ. – 12 μ.) ενδύματα πλυμένα, καθαρά  και σιδερωμένα, όπως, επίσης, υποδήματα για όλες τις ηλικίες περιποιημένα και καθαρά. 

Επίσης ζητούνται ανδρικά ενδύματα (καλοκαιρινά) για τους χώρους κράτησης. 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

"Αλιεύοντας" την είδηση