Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Μηνύματα με απάτη για δωρεές, δάνεια και κακόβουλα λογισμικά
Μηνύματα με απάτη για δωρεές, δάνεια και κακόβουλα λογισμικά

Μηνύματα με απάτη για δωρεές, δάνεια και κακόβουλα λογισμικά

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, προειδοποιώντας  ότι ήδη, καταναλωτές έλαβαν στα email τους και κατήγγειλαν πέντε νέες διαφορετικές περιπτώσεις ηλεκτρονικής εξαπάτησης.

 

Όπως τονίζεται,

1. Μήνυμα με τίτλο «οικονομική δωρεά»
Αποστολέας: frances & Patrick gabinete@secult.rr.gov.br
δωρεά € 2.800.000 αρκεί να πάρουν τα στοιχεία και τους κωδικούς του τραπεζικού λογαριασμού για να βάλουν τα . Δείτε ολόκληρο το μήνυμα στο τέλος.

2. Μήνυμα με τίτλο «Good evening (όνομα)», προέρχεται από τις επαφές είναι δηλ. φίλος ή γνωστός και πρέπει να δει κανείς την κατάληξη του email (@rybnik.com.pl) για να καταλάβει ότι πρόκειται για απάτη. Αυτός ο «φίλος» μας προτείνει να επιλέξουμε ένα ταχυσύνδεσμο (https://bit.ly/3b66QjS), ο οποίος προφανώς παραπέμπει σε κακόβουλο λογισμικό που θα υποκλέψει τα προσωπικά δεδομένα (κωδικούς κλπ.)

3. Μήνυμα με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ: Ελκυστικές τιμές για όλα τα έργα σας!»

4. Μήνυμα με τίτλο «Τι ακριβώς είναι το Bitcoin Buyer και πώς λειτουργεί».

5. Μήνυμα με τίτλο «Σημαντική σημείωση».
Αποτολέας: Малыгин Павел Валерьевич malyginpv@alrosa.ru.
«Αγαπητέ χρήστη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρατηρήσαμε κάποια μη εξουσιοδοτημένη προσπάθεια σύνδεσης στον λογαριασμό email σας. Σας συμβουλεύουμε να επικυρώσετε τον λογαριασμό email σας για να αποφύγετε την απώλεια email. Κάντε κλικ ΕΔΩ. Βοηθήστε μας να διατηρήσουμε τον λογαριασμό σας ασφαλή. Με εκτιμιση, Υποστήριξη πληροφορικής».

Οι επικαλούνται κάποια «μοναδική ευκαιρία» και ζητούν από τον ανυποψίαστο παραλήπτη να επωφεληθεί, με σκοπό να του αποσπάσουν για δια έξοδα και τα στοιχεία του λογαριασμού του ή να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους κακόβουλο λογισμικό που θα υποκλέψει προσωπικά δεδομένα (κωδικούς κλπ.)
Συστήνουμε στους καταναλωτές:
Να διαγράφουν τα email που φαίνονται ύποπτα, ανορθόγραφα, ασύντακτα, με περίεργη ή αλλοδαπή διεύθυνση αποστολέα.
Να μην κοινοποιούν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία για κανένα λόγο.
Να μην απαντούν σε email από αγνώστους, να μην επιλέγουν τα προτεινόμενα links, να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία και κυρίως αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.
Να μην πληρώνουν για κανένα λόγο χρήματα σε αγνώστους.
Να έχουν ενεργό λογισμικό ς από ιούς.

Ακολουθεί το 1ο μήνυμα όπως το έλαβαν οι πολίτες:
Από: frances & Patrick gabinete@secult.rr.gov.br
«Αγαπητέ ευεργέτη;
Το email σας επιλέχθηκε τυχαία από τη μηχανή αναζήτησης . να είσαι ένας από τους ευεργέτες των Frances & Patrick Connelly. Ο εαυτός μου και η σύζυγός μου κ. & Κα Connolly είναι οι τυχεροί νικητές του μεγαλύτερου βραβείου Lottery Jack Pot στο την 1η Ιανουαρίου 2019, συνολικού ύψους [114.969.775,00 GBP]. Για να μοιραστούμε τη χαρά με άλλους, θέλουμε μόνο να κάνουμε μια οικονομική δωρεά σε 5 οικογένειες σε όλη την Ευρώπη. Δύο άλλες οικογένειες έχουν ήδη λάβει τα επιδόματά τους. Αυτό είναι το των € 2.800.000,00 ως δωρεά. Μπορείτε να δείτε τα κέρδη μας που λαμβάνονται από ένα κατάστημα φωτογραφιών και ένα βίντεο YouTube στο διαδίκτυο. μέσω του παρακάτω συνδέσμου.
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του ιδιωτικού μας email francespcwins@aol.com για να δδικήσετε το όφελος σας. παρουσιάζοντας τα προσωπικά σας στοιχεία.
Χρειαζόμαστε μερικά από τα προσωπικά σας στοιχεία. για επεξεργασία πριν από τη μεταφορά της δωρεάς, η οποία θα πιστωθεί στον τραπεζικό σας λογαριασμό εντός 24 ωρών από την επεξεργασία. Μόλις λάβετε αυτήν τη δωρεά, θα πρέπει να συνεισφέρετε ευγενικά στην κατασκευή σπιτιών ηλικιωμένων, παιδικών πάρκων ψυχαγωγίας και άλλων δημόσιων κοινωνικών πάρκων. μόνο για να δείξετε στο κοινό λίγη από τη χρήση σας.
Συγχαρητήρια. Κύριε & κυρία Κόνολι».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση