Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Μηνύματα με απάτη για δωρεές, δάνεια και κακόβουλα λογισμικά
Μηνύματα με απάτη για δωρεές, δάνεια και κακόβουλα λογισμικά

Μηνύματα με απάτη για δωρεές, δάνεια και κακόβουλα λογισμικά

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Βόλου, προειδοποιώντας  ότι ήδη, καταναλωτές έλαβαν στα email τους και κατήγγειλαν πέντε νέες διαφορετικές περιπτώσεις ηλεκτρονικής εξαπάτησης.

 

Όπως τονίζεται,

1. Μήνυμα με τίτλο «οικονομική δωρεά»
Αποστολέας: frances & Patrick gabinete@secult.rr.gov.br
Οικονομική δωρεά € 2.800.000 αρκεί να πάρουν τα στοιχεία και τους κωδικούς του τραπεζικού λογαριασμού για να βάλουν τα χρήματα. Δείτε ολόκληρο το μήνυμα στο τέλος.

2. Μήνυμα με τίτλο «Good evening (όνομα)», προέρχεται από τις επαφές είναι δηλ. φίλος ή γνωστός και πρέπει να δει κανείς την κατάληξη του email (@rybnik.com.pl) για να καταλάβει ότι πρόκειται για απάτη. Αυτός ο «φίλος» μας προτείνει να επιλέξουμε ένα ταχυσύνδεσμο (https://bit.ly/3b66QjS), ο οποίος προφανώς παραπέμπει σε κακόβουλο λογισμικό που θα υποκλέψει τα προσωπικά (κωδικούς κλπ.)

3. Μήνυμα με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ: Ελκυστικές για όλα τα έργα σας!»
Αποστολέας: Ceciles Serderose<cecilesserderose@hotmail.com>
«Χρειάζεστε χρήματα για να λύσετε ένα πρόβλημα, να αγοράσετε ένα νέο , να χτίσετε ένα , να επενδύσετε, να προετοιμαστείτε για τις επόμενες διακοπές, επωφεληθείτε από ελκυστικές . Ένα προσωπικό δάνειο από 1.000 έως 25.000.000 ευρώ, το ενδιαφέρον μου είναι 2% έως 4%. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες».</cecilesserderose@hotmail.com>

4. Μήνυμα με τίτλο «Τι ακριβώς είναι το Bitcoin Buyer και πώς λειτουργεί».
Αποστολέας: Πλατφόρμα Bitcoin Buyer <uqyapmv@olistermas.es>Spain.
«Με αυτό το τραπεζικό κενό, ο μέσος Έλληνας πολίτης μπορεί πλέον να κερδίσει εκατομμύρια ευρώ από το – αλλά λειτουργεί. Νιάρχος αποκαλύπτει μια κρυφή επενδυτική μέθοδο που κάνει χιλιάδες πολίτες πλούσιους».</uqyapmv@olistermas.es>

5. Μήνυμα με τίτλο «Σημαντική σημείωση».
Αποτολέας: Малыгин Павел Валерьевич malyginpv@alrosa.ru.
«Αγαπητέ χρήστη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρατηρήσαμε κάποια μη εξουσιοδοτημένη προσπάθεια σύνδεσης στον λογαριασμό email σας. Σας συμβουλεύουμε να επικυρώσετε τον λογαριασμό email σας για να αποφύγετε την απώλεια email. Κάντε κλικ ΕΔΩ. Βοηθήστε μας να διατηρήσουμε τον λογαριασμό σας ασφαλή. Με εκτιμιση, Υποστήριξη πληροφορικής».

Οι απάτες επικαλούνται κάποια «μοναδική ευκαιρία» και ζητούν από τον ανυποψίαστο παραλήπτη να επωφεληθεί, με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα για διαδικαστικά έξοδα και τα στοιχεία του λογαριασμού του ή να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους κακόβουλο λογισμικό που θα υποκλέψει προσωπικά (κωδικούς κλπ.)
Συστήνουμε στους καταναλωτές:
Να διαγράφουν τα email που φαίνονται ύποπτα, ανορθόγραφα, ασύντακτα, με περίεργη ή αλλοδαπή διεύθυνση αποστολέα.
Να μην κοινοποιούν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία για κανένα λόγο.
Να μην απαντούν σε email από αγνώστους, να μην επιλέγουν τα προτεινόμενα links, να μην ανοίγουν συνημμένα αρχεία και κυρίως αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.
Να μην πληρώνουν για κανένα λόγο χρήματα σε αγνώστους.
Να έχουν ενεργό λογισμικό προστασίας από ιούς.

Ακολουθεί το 1ο μήνυμα όπως το έλαβαν οι πολίτες:
Από: frances & Patrick gabinete@secult.rr.gov.br
«Αγαπητέ ευεργέτη;
Το email σας επιλέχθηκε τυχαία από τη μηχανή αναζήτησης . να είσαι ένας από τους ευεργέτες των Frances & Patrick Connelly. Ο εαυτός μου και η σύζυγός μου κ. & Κα Connolly είναι οι τυχεροί νικητές του μεγαλύτερου βραβείου Lottery Jack Pot στο Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Ιανουαρίου 2019, συνολικού ύψους [114.969.775,00 GBP]. Για να μοιραστούμε τη χαρά με άλλους, θέλουμε μόνο να κάνουμε μια οικονομική δωρεά σε 5 οικογένειες σε όλη την Ευρώπη. Δύο άλλες οικογένειες έχουν ήδη λάβει τα επιδόματά τους. Αυτό είναι το ποσό των € 2.800.000,00 ως δωρεά. Μπορείτε να δείτε τα κέρδη μας που λαμβάνονται από ένα κατάστημα φωτογραφιών και ένα βίντεο στο διαδίκτυο. μέσω του παρακάτω συνδέσμου.
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του ιδιωτικού μας email francespcwins@aol.com για να διεκδικήσετε το όφελος σας. παρουσιάζοντας τα προσωπικά σας στοιχεία.
Χρειαζόμαστε μερικά από τα προσωπικά σας στοιχεία. για επεξεργασία πριν από τη μεταφορά της δωρεάς, η οποία θα πιστωθεί στον τραπεζικό σας λογαριασμό εντός 24 ωρών από την επεξεργασία. Μόλις λάβετε αυτήν τη δωρεά, θα πρέπει να συνεισφέρετε ευγενικά στην κατασκευή σπιτιών ηλικιωμένων, παιδικών πάρκων ψυχαγωγίας και άλλων δημόσιων κοινωνικών πάρκων. μόνο για να δείξετε στο κοινό λίγη από τη χρήση σας.
Συγχαρητήρια. Κύριε & κυρία Κόνολι».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινούν μέτρα διαχείρισης του πληθυσμού των αγριόχοιρων στη Θεσσαλία #αγριογούρουνα - https://t.co/gZGeSn6CHP -

  • Κλειστά δίκτυα άρδευσης σε Μακρυρράχη και Πουρί στο Πήλιο #Κλειστάδίκτυαάρδευσης - https://t.co/3vxq6e4kxs -

  • Χρήστος Βολικάκης: Θα ανέβω στο ποδήλατο με στόχο το καλύτερο #ΧρήστοςΒολικάκης - https://t.co/GNK6cishpH -

"Αλιεύοντας" την είδηση