Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση «Σεξουαλικότητα και Εφηβεία»
Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση «Σεξουαλικότητα και Εφηβεία»

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση «Σεξουαλικότητα και Εφηβεία»

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, αλλά και ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, πραγματοποιήθηκε στο Σ.ΔΕ. (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου), το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαρτίου, η ειδική ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Σεξουαλικότητα και Εφηβεία» και γενικότερα την σεξουαλική υγεία και την σεξουαλική αγωγή στην εφηβεία.

Ο Δημήτρης Τσουκάλης ψυχολόγος παιδιών και εφήβων, υποψήφιος διδάκτωρ ΑΠΘ, παρουσίασε δεδομένα, τα οποία αφορούν στην σωστή αντιμετώπιση – απάντηση ερωτημάτων που προκύπτουν στις οικογενειακές σχέσεις, αναφορικά με τις σεξουαλικές αναζητήσεις των εφήβων.

Εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται συγκεκριμένες διαπιστώσεις των γονέων, αλλά και από την άλλη πλευρά, πώς μπορούν οι έφηβοι, να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των γονέων τους, ώστε να συζητήσουν τις σεξουαλικές τους αναζητήσεις.

Η  Νέλη Τσοπουρίδου ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Msc στην προσωπική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, εξήγησε με εύγλωττο τρόπο τι συμβαίνει στην «έκρηξη» της εφηβείας και πως συμπεριφέρονται αντίστοιχα αγόρια και κορίτσια. Παράλληλα, εξήγησε τις διαφορές που υπάρχουν στην σεξουαλική ωρίμανση, ανάλογα με την ηλικία των δύο φύλων.

Ο   Μιλτιάδης Λασκαρίδης μαιευτήρας –γυναικολόγος, αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο, στα προβλήματα που προκύπτουν από μη σωστές πρακτικές υγιεινής, αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης, διαφόρων γυναικολογικών και άλλων προβλημάτων, ενώ ακολούθησε διάλογος,  για διάφορα ζητήματα που αφορούν στους εφήβους.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη της διοργάνωσης, είχαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κ. Χαλέβας: Τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη του Πηλίου το εμπόδιο για τουριστικά καταλύματα… - https://t.co/9WiqPxZATf -

  • Καθαρισμός παραλίας και Αναύρου από τον εθελοντή Αν. Κεχαγιά - https://t.co/IebL9uLrbb -

  • Επιτυχής η Γιορτή Αχλαδιού & άλλων Τοπικών Προϊόντων στο Βελεστίνο   - https://t.co/CieIXd7jJf -

"Αλιεύοντας" την είδηση