Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Στο ρυθμό της Black Friday..
Στο ρυθμό της Black Friday..

Στο ρυθμό της Black Friday..

Στο ρυθμό της Black Friday ζει το λιανεμπόριο, καθώς οι αλυσίδες η μία μετά την άλλη, αλλά και τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν την εν λόγω στρατηγική εκτεταμένων προσφορών. Μάλιστα, κάποιες εταιρείες δεν θα πραγματοποιήσουν μόνο αύριο Παρασκευή, 25 οεμβρίου, τις προσφορές αυτές, αλλά κάποιες ξεκίνησαν από σήμερα και μερικές θα συνεχίσουν τις προσφορές και το Σάββατο.

Ακόμη και ο Αθηνών που μέλη του διοικητικού συμβουλίου του είχαν εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους στην Black Friday, δεν έφτασαν μεν στο άλλο άκρο, να προτρέπουν δηλαδή τα μέλη τους να συμμετέχουν, αλλά φρόντισαν να ενημερώσουν για το τι προβλέπει η νομοθεσία. Διαφορετική πρακτική ακολουθεί ο , ο οποίος απέστειλε επιστολή στα μέλη του στην οποία ενημερώνει για τον θεσμό της Black Friday, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος είναι η αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης ενόψει Χριστουγέννων, καθώς δίνεται η δυνατότητα  στους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές προϊόντων με μοναδικές προσφορές». Στην επιστολή αναφέρεται επίσης: «Οσοι εκ των μελών μας επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν προσφέροντας είδη της επιχείρησής τους στους πελάτες – καταναλωτές σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές».

Η Black Friday προκάλεσε και την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για « για εργαζομένους, καταναλωτές και εμπόριο». «Καταγγέλλουμε αυτές τις ξενόφερτες και επιθετικές στρατηγικές πωλήσεων, τύπου Black Friday, που εισάγουν οι μεγαλοεργοδότες και οι οποίες όχι μόνο καταστρέφουν τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο, αλλά επιπλέον εκμεταλλεύονται καταναλωτές και εργαζομένους, που καλούνται να είναι συνεχώς ελαστικά », αναφέρεται στην ίδια .

Ας σημειωθεί, άλλωστε, ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η λειτουργία των καταστημάτων κάποιες Κυριακές του χρόνου δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης στο λιανεμπόριο, τουλάχιστον αξιοσημείωτη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία προσφορές επιτρέπονται σε ποσοστό έως 50% των κωδικών. Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας, η νομοθεσία θέτει ενιαίο πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη λήξη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, στις 9 μ.μ., και όχι και στην έναρξη.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν στην Black Friday είναι τα εμπορικά κέντρα River West, Athens Metro Mall, τα εκπτωτικά χωριά στα Σπάτα McArthurGlen και SmartPark (σ.σ. για την οι περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των παραπάνω εμπορικών κέντρων), οι αλυσίδες τεχνολογικών προϊόντων Public και Πλαίσιο, η αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών Media Markt, η αλυσίδα επίπλων Εντός (ξεκινά μάλιστα τις προσφορές από σήμερα και αυτές ολοκληρώνονται το Σάββατο), η αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Jysk, η αλυσίδα κοσμημάτων και αξεσουάρ και πολλές άλλες ακόμη επιχειρήσεις, είτε πρόκειται για αλυσίδες είτε για μεμονωμένα εμπορικά καταστήματα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση