Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Με επιτυχία και συγκινησιακή φόρτιση η εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών
Με επιτυχία και συγκινησιακή φόρτιση η εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών

Με επιτυχία και συγκινησιακή φόρτιση η εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών

Αφιερωμένη στα 40 χρόνια δράσης της ΟΓΕ στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα

 

Πραγματοποίθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με  συγκινησιακή φόρτιση η εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών που ήταν αφιερωμένη στα 40 χρόνια δράσης της ΟΓΕ στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, με θέμα «Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ο πόλεμος γεννούν την προσφυγιά.»

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία από την πρόεδρο του συλλόγου και ακολούθησε θεατρικό δρώμενο – παντομίμα  με θέμα «πόλεμος και ειρήνη» με τη συμμετοχή και 8 προσφυγόπουλων που ζούν στο κέντρο φιλοξενίας ΜΟΖΑ, κάτω από τους ήχους κλασικής μουσικής Vivaldi  και Tchaikovsky.

Στο δρώμενο αυτό τα παιδιά χαίρονταν  την ειρήνη και νίκησαν τον πόλεμο όταν ένωσαν όλα μάζι τις δυνάμεις τους.

Στη συνέχεια τα προσφυγόπουλα τραγούδησαν ένα συριακό τραγούδι που μιλούσε για τον πόλεμο και έλεγε: «γιατί μας σκοτώνετε, γιατί μας παίρνετε τις μας, γιατί μας γκρεμίζετε τα όνειρά μας; Θέλουμε πίσω τα σπίτια μας , την πατρίδα μας, τους δικούς μας.»

Τέλος  όλα τα παιδιά έπαιξαν στην παιδική χαρά   που βρισκόταν κοντά στο χώρο που έγινε η εκδήλωση. Εκεί φοιτήτριες του παιδαγωγικού τμήματος τα απασχόλησαν και με παιδαγωγικά παιχνίδια.

Στη συνέχεια  μαζί με τις μητέρες τους και με μέλη του συλλόγου έκαναν βόλτα στην παραλία ενθουσιασμένα από την αγάπη  και την αποδοχή που δέχτηκαν.

Στην ομιλία ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκαν  τα εξής:«Στα 40 χρόνια της δράσης της, η ΟΓΕ απέδειξε ότι βρίσκεται διαρκώς σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Αντιτάχθηκε και αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του και της ΕΕ. Καταγγέλλει τη φιλειρηνική υποκρισία των κυβερνήσεων που παίρνουν μέρος σε ανοιχτές και καλυμμένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Έτσι και τώρα  η αγωνιστική μας ετοιμότητα πρέπει να εκφραστεί και μπροστά στις σύνθετες διεθνείς εξελίξεις. Χαρακτηριστικό του τελευταίου διαστήματος είναι τα γεγονότα στην Τουρκία. Φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι η κατάσταση στην περιοχή «μυρίζει μπαρούτι» και σημαδεύεται από τις έντονες αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται  να ανοίξει   η συζήτηση με τις γυναίκες από τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες για αυτές τις εξελίξεις. Να καλλιεργήσουμε  σε περισσότερες γυναίκες την ανάγκη να υπάρχει λαϊκή αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις,  ενάντια  στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτές.

Η συνεχιζόμενη τεράστια συγκέντρωση κάθε είδους στρατιωτικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα αντιπαράθεσης από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού που έχει κρίσιμη στρατηγική σημασία από την Κορεατική Χερσόνησο μέχρι τη Νότια Σινική Θάλασσα συνιστούν επικίνδυνες εξελίξεις.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε να εκφράζουμε έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Να απομονώσουμε το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται. Και να απαιτήσουμε :

  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή της  χώρας μας  σ’ αυτές.
  • Να καταργηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, στήριξε τις πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του που σηματοδοτούν κλιμάκωση των ανταγωνισμών, κυρίως ανάμεσα σε ΝΑΤΟ– Ρωσία, ενώ καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι «νησίδα» σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.

Με αφορμή και την επίσκεψη Ομπάμα, σημειώνουμε ότι  η κυβέρνηση αποκρύπτει το γεγονός ότι αυτό που πραγματικά ενισχύεται είναι οι θέσεις των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας έναντι των ανταγωνιστών τους.

Οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, που τις οδηγεί ο πόλεμος στη φτώχεια και την προσφυγιά, έχουν συμφέρον, δικαίωμα και υποχρέωση να υψώσουν και να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Εμείς οι γυναίκες, ως φορείς της νέας ζωής χρειάζεται να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δε δεχόμαστε τα παιδιά μας να γίνουν κρέας στα κανόνια των εκμεταλλευτών του λαού, για τα συμφέροντα τους ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών κλπ. που τα υπηρετούν, για το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών

Στους δικούς τους στόχους και επιδιώξεις, απαντάμε με ένταση της δράσης μας. Αποκαλύπτουμε τις αιτίες των εξελίξεων. Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δυναμώνουμε τη συνεργασία και την κοινή δράση με το μαχόμενο εργατικό – λαϊκό  και φιλειρηνικό  κίνημα.»

 

prosfyg prosfyg2 prosfyg1

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση