Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα των ΑΜΕΑ για ζωή με αξιοπρέπεια
Η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα των ΑΜΕΑ για ζωή με αξιοπρέπεια

Η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα των ΑΜΕΑ για ζωή με αξιοπρέπεια

Έξη χρόνια συνεχιζόμενης μνημονιακής ς, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – , έχουν οδηγήσει, αφ' ενός στην αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας και σε δυσθεώρητες περικοπές στην χρηματοδότηση δομών ημερήσιας και κλειστής ς, αφ' ετέρου τα ΑμεΑ στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν καθημερινά τον δικό τους Γολγοθά από τις ασκούμενες ανάλγητες πολίτικες, οι οποίες τους στερούν κεκτημένα δικαιώματα που αποκτήθηκαν με τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος.

Οι δανειστές απαιτούν, στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης, τη δραστική περικοπή κατά εκατοντάδες εκατομμύρια (0,5 του ΑΕΠ, περίπου 900 εκ.) της δημόσιας κοινωνικής δαπάνης για τα συνολικά 35 κοινωνικά, προνοιακά, οικογενειακά και κυρίως αναπηρικά , που χορηγούνται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στη χώρα μας και αποτελούν την ελάχιστη κρατική προστασία. Η δημόσια δαπάνη έχει ήδη περιοριστεί στα χρόνια των μνημονίων, από 3 δισ. ευρώ ετησίως στα 1,793 δισ. ευρώ το 2016.

Οι όποιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-, ότι δεν θα θιγούν τα αναπηρικά και τα οικογενειακά , δεν μας καθησυχάζουν, αφ' ενός γιατί έχει αντίστοιχες δεσμεύσεις με το 3ο μνημόνιο, αφ' ετέρου επειδή δεν θέλει να προτείνει εναλλακτική λύση απέναντι στη χρηματοδότηση των δανειστών και τα συνεπακόλουθα μνημόνια λιτότητας.

Η ΛΑΕ στηρίζει τους αγώνες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους και παλεύει δίπλα στο αναπηρικό κίνημα για τα δίκαια αιτήματά του.
• Άμεσα να προσδιοριστεί το κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας, ώστε να λαμβάνεται υπόψη όταν σχεδιάζονται πολιτικές κάθε είδους και μορφής.
• Καμία περικοπή σε κοινωνικά, προνοιακά, αναπηρικά επιδόματα. Καμία σύνδεσή τους με οποιαδήποτε εισοδηματικά κριτήρια.
• Αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί, με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του 2ου μνημονίου, οι συνταξιούχοι γήρατος που είναι γονείς και έχουν στην φροντίδα τους τουλάχιστον ένα τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
• Κατάργηση της λιτότητας και πρώτα απ' όλα άρση των μειώσεων, που έχουν επέλθει στους μισθούς και τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, των γονέων τους και των ατόμων με χρόνιες παθήσεις.
• Άμεση προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας από τους . Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ανεξαρτήτου εισοδήματος.
• Να μη καταργηθεί το Ε για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα άτομα με αναπηρία.
• Αναβάθμιση της κοινωνικής προστασίας, των δημοσίων δικτύων Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Ασφάλισης. Ειδική μέριμνα για τις γυναίκες με αναπηρία, τις μητέρες παιδιών με αναπηρία και τους μετανάστες και πρόσφυγες με αναπηρία και βαριές χρόνιες παθήσεις.

Οι απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές δεν θα περάσουν!

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των μνημονίων, για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, για ένα παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης σε αντιπαράθεση με τον ευρωμονόδρομο της λιτότητας, που θα στηρίζει μισθούς, συντάξεις, λαϊκά εισοδήματα, κοινωνικές πολιτικές και ιδιαίτερα τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή τα ΑμεΑ, τις οικογένειές τους και όλο το λαό στο Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΣΑΜΕΑ στην ΑΘΗΝΑ, στην Ομόνοια στις 10 το πρωί, την Παρασκευή 2 του Δεκέμβρη.

Τιμούμε την 3η Δεκέμβρη, ατόμων με αναπηρία, με τη στήριξη και συμμετοχή μας στο αυριανό Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο και στους αγώνες τους για να μην οδηγηθούν σε κοινωνική γενοκτονία από τους δανειστές και τις πολιτικές δυνάμεις, που εφαρμόζουν, ψηφίζουν ή στηρίζουν τα ανθρωποκτόνα μνημόνια της φτωχοποίησης του λαού και της ταπείνωσης της χώρας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση