Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Κώστας Αγοραστός: «Να αρχίσει η διαδικασία για τη θεώρηση των δελτίων μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα ΑμεΑ»
Κώστας Αγοραστός: «Να αρχίσει η διαδικασία για τη θεώρηση των δελτίων μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα ΑμεΑ»

Κώστας Αγοραστός: «Να αρχίσει η διαδικασία για τη θεώρηση των δελτίων μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα ΑμεΑ»

Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για τη θεώρηση των δελτίων μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα Άτομα με Αναπηρία ζητά με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην καθυστέρηση του Υπουργείου να εκδώσει την σχετική εγκύκλιο με τρεις κατηγορίες των ατόμων αυτών να μην μπορούν να θεωρήσουν τα αντίστοιχα δελτία. Δηλαδή σε όσους έληξαν τα παλιά δελτία, τους νέους δικαιούχους και όσους τα έχουν χάσει.

Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στη του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς αφορά αρκετούς πολίτες. Αναλυτικά η επιστολή του Κ. Αγοραστού έχει ως εξής: «Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών που καταφθάνουν συνεχώς στις Υπηρεσίες μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μεγάλη καθυστέρηση στην θεώρηση των Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για την περίοδο 2016-2017. Το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που επιθυμούν να εκδώσουν Μετακίνησης για πρώτη φορά καθώς και όσοι δικαιούχοι δεν μπόρεσαν να προσέλθουν το διάστημα της προηγούμενης θεώρησης και αναγκάζονται να πληρώνουν ολόκληρη την τιμή του εισιτηρίου.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της πραγματικής αδυναμίας των δικαιούχων πολιτών να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δικαιούχοι με αναπηρίες (παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω) χρησιμοποιούν με πολύ μεγάλη συχνότητα τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να μετακινηθούν σε και μονάδες υγείας για διάφορες θεραπείες κρίσιμες για την υγεία τους, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξη της θεώρησης για το έτος 2016-2017».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση