Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Κατά του ν/σ το Κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες”
Κατά του ν/σ το  Κίνημα  “Χωρίς Μεσάζοντες”

Κατά του ν/σ το Κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες”

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στον Καπνικό Σταθμό ς η 6η Πανελλαδική Συνάντηση του Κινήματος “”, με αφορμή το νέο νόμο που θα ψηφιστεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Σε που εξέδωσαν αναφέρουν: “Ο νέος νόμος απαγορεύει την ελεύθερη εμπορική δραστηριότητα του παραγωγού σε ολόκληρη την χώρα. Μέσω του πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου, μπορεί να πωλεί τα προϊόντα του απευθείας στους μόνο στην περιφέρειά του, στην καλύτερη περίπτωση σε άλλες δύο περιφέρειες εφόσον πάρει έγκριση.

Σημειωτέον ότι μέχρι και το 2014 η άδεια υπαιθρίου εμπορίου παραγωγού είχε ισχύ σε όλη την επικράτεια. Είναι δε τόσο μεγάλη η “στήριξη” της κυβέρνησης στον αγρότη-παραγωγό, που μαζί με τα παραπάνω προσθέτει και το πληθυσμιακό όριο των 5.000 κατοίκων, άνω του οποίου απαγορεύεται κάθε εμπορική δραστηριότητα από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση όμως δε σταματούν εδώ. Θέλοντας να ελέγξει το αυτοοργανωμένο κίνημα “” προσπαθεί με τον ίδιο νόμο να καταργήσει την ελευθερία δράσης του.

Επιβάλλει καταστατικό και ΑΦΜ, προσπαθεί να το ξαναβαφτίσει ως “Αγορές Καταναλωτών” και ορίζει το δημοτικό συμβούλιο κάθε πόλης ως τον μοναδικό υπεύθυνο που θα αποφασίζει για κάθε δράση.

Οι αγορές καταναλωτών πραγματοποιούνται ανά δίμηνο, ενώ του δήμου διορίζεται για να επιβλέπει την όλη την διαδικασία, από την μέχρι την υλοποίησης της κάθε διανομής.

Έννοιες όπως δημοκρατικές διαδικασίες, σεβασμός απέναντι στην αυτοοργάνωση των πολιτών και το δικαίωμά τους να αποφασίζουν ελεύθερα, στήριξη των αγροτών-παραγωγών της χώρας ειδικά σε περίοδο κρίσης, είναι άγνωστες για μία κυβέρνηση που εκτελεί χωρίς αντίρρηση όλες τις έξωθεν εντολές, κλείνει μ και αυτιά όταν μιλάνε οι .

Στην πανελλαδική συνάντηση δηλώσαμε κάθετα αντίθετοι στο νέο νόμο και αποφασίσαμε τη συνέχιση διανομών ελληνικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους πολίτες. Δε διασφαλίζονται οι δίκαιες τιμές αγαθών και η στήριξη της ελληνικής παραγωγής με μια νέα υπηρεσία στο Δήμο, χωρίς να δίνεις στους ίδιους τους παραγωγούς την ελευθερία και αυτονομία μαζικής διάθεσης των προϊόντων τους. Αυτό το εργαλείο δημιουργήσαμε από το Φλεβάρη του 2012 και ενοχλεί που έχει αποτέλεσμα.

Καλούμε όλους τους πολίτες να δηλώσουν την στήριξη στη δράση του κινήματος και την αντίθεση τους στο νέο νόμο υπογράφοντας στη ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ “Με ένα άρθρο προσπαθούν να διαλύσουν τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες»”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση