Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Κ. Παπανάτσιου: Αναγκαία η αναβολή του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ»
Κ. Παπανάτσιου: Αναγκαία η αναβολή του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ»

Κ. Παπανάτσιου: Αναγκαία η αναβολή του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ»

Ώστε να λειτουργήσει σωστά για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ς.

Η αναβολή της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» που ξεκινάει το επόμενο χρονικό διάστημα, εν μέσω του δευτέρου κύματος της πανδημίας και του εγκλεισμού της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας είναι μια απαραίτητη και αναγκαία απόφαση που πρέπει να ληφθεί.

Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει μεγάλη δυσχέρεια των ενδιαφερομένων για να συλλέξουν τα απαραίτητα έγγραφα για την εμπρόθεσμη ένταξή τους στο πρόγραμμα και πολύ μεγάλη δυσκολία στην επιθεώρηση των κατοικιών.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δυσχερής όταν κατά τον έλεγχο της νομιμότητας των ακινήτων από τους ενεργειακούς επιθεωρητές διαπιστωθεί ότι ανήκουν στην κατηγορία αυθαιρέτων 5 και δεν μπορούν σήμερα να τα τακτοποιήσουν.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΤΕΕ . Στασινός με επιστολή του προς τον κ. Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ Δ. Ξυνομηλάκης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π) ζητούν αναβολή της προθεσμίας  έναρξης του προγράμματος, για την καλύτερη όλων

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής ς που ακουμπά μεγάλο κομ του πληθυσμού της χώρας και γι' αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία για την επιτυχία του.

ια τους παραπάνω λόγους, του – Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσαν κοινοβουλευτική προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με την οποία ζητούν να προβεί σε αναβολή της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ώστε να συνεισφέρει ουσιαστικά τόσο στην κίνηση της μικρομεσαίας αγοράς όσο και στους πολίτες που αντιμετωπίζουν ενεργειακή φτώχεια, να ληφθεί μέριμνα για τις πληττόμενες από φυσικές καταστροφές περιοχές  και να βρεθεί λύση για τους ιδιοκτήτες που διαπιστώνουν προβλήματα σήμερα στα ακίνητά τους.

"Αλιεύοντας" την είδηση