Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Κ. Παπανάτσιου: Αναγκαία η αναβολή του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ»
Κ. Παπανάτσιου: Αναγκαία η αναβολή του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ»

Κ. Παπανάτσιου: Αναγκαία η αναβολή του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ»

Ώστε να λειτουργήσει σωστά για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Η αναβολή της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» που ξεκινάει το επόμενο χρονικό διάστημα, εν μέσω του δευτέρου κύματος της πανδημίας και του εγκλεισμού της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας είναι μια απαραίτητη και αναγκαία που πρέπει να ληφθεί.

Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει μεγάλη δυσχέρεια των ενδιαφερομένων για να συλλέξουν τα απαραίτητα έγγραφα για την εμπρόθεσμη ένταξή τους στο και πολύ μεγάλη δυσκολία στην επιθεώρηση των κατοικιών.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δυσχερής όταν κατά τον έλεγχο της νομιμότητας των ακινήτων από τους ενεργειακούς επιθεωρητές διαπιστωθεί ότι ανήκουν στην κατηγορία αυθαιρέτων 5 και δεν μπορούν σήμερα να τα τακτοποιήσουν.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΤΕΕ . Στασινός με επιστολή του προς τον κ. Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ Δ. Ξυνομηλάκης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π) ζητούν αναβολή της προθεσμίας  έναρξης του προγράμματος, για την καλύτερη όλων

Το «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας που ακουμπά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία για την του.

Για τους παραπάνω λόγους, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με την οποία ζητούν ν προβεί σε αναβολή της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» ώστε να συνεισφέρει ουσιαστικά τόσο στην κίνηση της μικρομεσαίας αγοράς όσο και στους πολίτες που αντιμετωπίζουν ενεργειακή , να ληφθεί μέριμνα για τις πληττόμενες από φυσικές περιοχές  και να βρεθεί λύση για τους ιδιοκτήτες που διαπιστώνουν προβλήματα σήμερα στα ακίνητά τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

"Αλιεύοντας" την είδηση