Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Κ.Παπανάτσιου: «Άδικη η αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών»
Κ.Παπανάτσιου: «Άδικη η αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών»

Κ.Παπανάτσιου: «Άδικη η αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών»

Ερώτηση στη για το πλήγμα που δέχεται η ερασιτεχνική μετά από τη πρόσφατη Υπουργική απόφαση που προβλέπει την αύξηση των τελών ελλιμενισμού στα μικρά του Ν.4256/2014, μήκους έως 7 μέτρων, των οποίων τα τέλη αυξάνονται από 11 ευρώ σε 30 ευρώ ανά μέτρο κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανάμεσά τους και η βουλευτής Μαγνησίας Κ. , μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου κ. Μιχαηλίδη.

Η ερασιτεχνική αποτελεί μια διαδεδομένη δραστηριότητα σημαντικού αριθμού κατοίκων, άμεσα συνυφασμένη με την καθημερινότητα και την παραδοσιακή κληρονομιά νησιωτικών και εν γένει παραθαλάσσιων οικισμών της χώρας.

Με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση ένας ιδιοκτήτης σκάφους μήκους 5 μέτρων, για παράδειγμα, θα πρέπει να καταβάλει τέλη πρυμνοδέτησης αυξημένα κατά περίπου ευρώ κατ' έτος.

Επειδή η ιδιοκτησία μικρών σκαφών, συνήθως με σκοπό την ερασιτεχνική αλιεία, είναι διαδεδομένη ιδιαίτερα μεταξύ των κατοίκων παραθαλάσσιων περιοχών της χώρας και δεν εντοπίζεται σε κοινωνικά στρώματα με υψηλό εισόδημα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς με τις παρακάτω ερωτήσεις:
1. ια ποιους λόγους προέβησαν στον σχεδόν τριπλασιασμό των τελών ελλιμενισμού αποκλειστικά για τα μικρά ;
2. Προτίθενται να προστατεύσουν μια διαδεδομένη δραστηριότητα κατοίκων νησιωτικών και παραθαλάσσιων περιοχών, όπως είναι η ερασιτεχνική αλιεία, μέσω της ς των τελών ελλιμενισμού των μικρών σκαφών;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση