Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Κ.Παπανάτσιου: «Άδικη η αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών»
Κ.Παπανάτσιου: «Άδικη η αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών»

Κ.Παπανάτσιου: «Άδικη η αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών»

Ερώτηση στη Βουλή για το πλήγμα που δέχεται η ερασιτεχνική αλιεία μετά από τη πρόσφατη Υπουργική απόφαση που προβλέπει την αύξηση των τελών ελλιμενισμού στα μικρά σκάφη του Ν.4256/2014, μήκους έως 7 μέτρων, των οποίων τα τέλη αυξάνονται από 11 ευρώ σε 30 ευρώ ανά μέτρο κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανάμεσά τους και η βουλευτής Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου κ. Μιχαηλίδη.

Η ερασιτεχνική αλιεία αποτελεί μια διαδεδομένη δραστηριότητα σημαντικού αριθμού κατοίκων, άμεσα συνυφασμένη με την καθημερινότητα και την παραδοσιακή κληρονομιά νησιωτικών και εν γένει παραθαλάσσιων οικισμών της χώρας.

Με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση ένας ιδιοκτήτης σκάφους μήκους 5 μέτρων, για παράδειγμα, θα πρέπει να καταβάλει τέλη πρυμνοδέτησης αυξημένα κατά 100 περίπου ευρώ κατ’ έτος.

Επειδή η ιδιοκτησία μικρών σκαφών, συνήθως με σκοπό την ερασιτεχνική αλιεία, είναι διαδεδομένη ιδιαίτερα μεταξύ των κατοίκων παραθαλάσσιων περιοχών της χώρας και δεν εντοπίζεται σε κοινωνικά στρώματα με υψηλό εισόδημα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς με τις παρακάτω ερωτήσεις:
1. Για ποιους λόγους προέβησαν στον σχεδόν τριπλασιασμό των τελών ελλιμενισμού αποκλειστικά για τα μικρά σκάφη;
2. Προτίθενται να προστατεύσουν μια διαδεδομένη δραστηριότητα κατοίκων νησιωτικών και παραθαλάσσιων περιοχών, όπως είναι η ερασιτεχνική αλιεία, μέσω της μείωσης των τελών ελλιμενισμού των μικρών σκαφών;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση