Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Η πορεία της κοινοπραξίας RISKREAL συζητήθηκε στον Βόλο
Η πορεία της κοινοπραξίας RISKREAL συζητήθηκε στον Βόλο

Η πορεία της κοινοπραξίας RISKREAL συζητήθηκε στον Βόλο

Τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας “Πρόταση Ζωής” συμμετείχαν σε διήμερη διακρατική συνάντηση του προγράμματος Riskreal στο Βολο.
Ήταν μία παραγωγική συνάντηση  κατά την οποία  συζητήθηκε η πορεία του προγράμματος και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα.
Συγκεκριμένα:
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα RISKREAL), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ολοκληρωθεί το 2023.
Στο πλαίσιο αυτό υποδέχτηκε στον Βόλο για δύο μέρες, την Πέμπτη 14/10 και την Παρασκευή 15/10, τους εταίρους από την Ισπανία.
Στο διάστημα αυτό ο πρόεδρος  Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, δρ. Θεόδωρος Καραγιάννης, τα επιστημονικά στελέχη του Κ.Π. και ερευνήτριες του προγράμματος Γεωργία Πετροπούλου, κοινωνιολόγος,   Δήμητρα Σωτηροπούλου, κοινωνική λειτουργός,  Μαρία Μπακατσέλου, ψυχολόγος και ο υπεύθυνος συντονισμού της διαχείρισης του σχεδίου RISKREAL,  Άγγελος Σχοινάς, πραγματοποίησαν τη Διακρατική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος.
Μαζί με τους φιλοξενούμενους  Andres Bustillo Iglesias, συντονιστή του όλου προγράμματος και τον ερευνητή Eduardo Garcia Mazagatos, συμμετείχαν στη δια ζώσης και εξ αποστάσεως συνάντηση με τους εταίρους και των έξι φορέων των τεσσάρων χωρών που υλοποιούν το πρόγραμμα. Έγινε ένας απολογισμός του πρώτου έτους του προγράμματος, ο οποίος κρίθηκε πολύ ικανοποιητικός και αναπτύχθηκαν οι περαιτέρω στόχοι μέχρι το 2023 που αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
Ο στόχος του προγράμματος RISKREAL είναι να παρέχει ειδικά εργαλεία για την αξιολόγηση και την απόκτηση ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απαιτούνται σε χαμηλής ειδίκευσης ορισμένων τομέων της βιομηχανίας, όπως η αιολική ενέργεια, η μεταλλουργία ή η κατασκευή καλουπιών, καθώς και άλλες παρόμοιες θέσεις στις οποίες εμφανίζονται ψυχοκοινωνικοί επαγγελματικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Η παρεχόμενη κατάρτιση θα συμπληρώσει την τρέχουσα πιστοποιημένη τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων, που θα συμβάλει στην απασχολησιμότητα, την και την ποιότητα ζωής τους, καθώς και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Η κοινοπραξία RISKREAL βασίζεται σε 7 εταίρους από 4 χώρες που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα, από την κατάρτιση των εργαζομένων έως τις εκπαιδευτικές καινοτομίες και την εφαρμογή τους από τους τελικούς χρήστες.
Συγκεκριμένα οι εταίροι είναι:
University of Burgos (Spain) (leader)
Protasi Zois (Greece)
Adventis (Spain)
Kveloce (Spain)
Ippo (Italy)
Mecb (Malta)
Instituto di Gestalt (Italy).
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση