Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Η  παγκόσμια ημέρα βιβλίου στον Bόλο και την υπόλοιπη Ελλάδα
Η  παγκόσμια ημέρα βιβλίου στον Bόλο και την υπόλοιπη Ελλάδα

Η  παγκόσμια ημέρα βιβλίου στον Bόλο και την υπόλοιπη Ελλάδα

 

 

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου θ γιορτάσει κι φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Η Ημέρα Βιβλίου 2023 είναι μια πολυσύνθετη προσπάθεια με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και έχει εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, και η οποία φέρνει κοντά στο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.

Η Ημέρα Βιβλίου για το 2023 θα εορταστεί την 22α Απριλίου, ημέρα Σάββατο. Την ημέρα αυτή θα διοργανωθεί στην Αθήνα ο καθιερωμένος Περίπατος Βιβλίου, στον οποίο φέτος συμμετέχουν 63 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι.

Ο Περίπατος Βιβλίου, με ιστορία ήδη 8 ετών, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως η βιβλιοφιλική βόλτα που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες και φίλους του υ να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκ, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους.

Ο αθηναϊκός Περίπατος περνά μέσα από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες, τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας της Αττικής, με τις εκ να καλύπτουν όλο το φάσμα της ημέρας έως τις βραδινές ώρες.

Η Βιβλιοθήκη της ς ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται το κοινό σε χώρους ς και φύλαξης των πολύτιμων και σπάνιων θησαυρών της, ενώ παράλληλα η Βιβλιοθήκη της ς, με τα τμήματά της που στεγάζονται στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο συμμετέχει στη διοργάνωση, με ξεναγήσεις στον χώρο, τις συλλογές και τις υπηρεσίες της.

Σε μια πρωτοβουλία ύψιστης συμβολικής σημασίας, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με το λογότυπο της δράσης κατά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, δίνοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο και η ανάγνωση αποτελούν τη βάση της παιδείας και της δημοκρατίας.

Στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τον Βόλο, το Γαλαξίδι, την Ελευσίνα, τη Ζάκυνθο, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, τη Λευκάδα, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι, τα Μουδανιά, την , τον Πύργο, τη Σύρο και τα Χανιά διοργανώνονται επίσης εκδηλώσεις βιβλίου με γνωστούς και αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές και μεταφραστές, οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό.

Στον Βόλο και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ (Π. Μελά 25β Βόλος) για πρώτη φορά θα γίνει η συνάντηση όλων των φίλων του βιβλίου! Συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές, εκπαιδευτικοί, τυπογράφοι, βιβλιόφιλοι κ.ά., θα μπορέσουν όλοι να γνωριστούν μεταξύ τους, να μιλήσουν για το έργο τους και να δείξουν την δουλειά τους αλλά και να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους.

Η εκδήλωση στην πόλη   θα ξεκινήσει στις 12.00 μ.μ. (πατάρι στο βιβλιοπωλείου) μέχρι αργά το μεσημέρι με ομιλίες συγγραφέων, μεταφραστών, εκδοτών κ.ά. Παράλληλα οι συγγραφείς θα μπορούν να μιλήσουν με τους φίλους του βιβλίου για το έργο τους και να δείξουν τα βιβλία τους στη σάλα του βιβλιοπωλείου.

Οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να ενημερωθούν για την παρούσα δράση στο www.hbhbooks.gr ή στο βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ (Π. Μελά 25β) αλλά και για τις εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα στην ιστοσελίδα της ΗΜΕΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ www.greekbookday.gr.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση