Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Η ΕΕ εντείνει τη δράση της κατά της παραπληροφόρησης
Η ΕΕ εντείνει τη δράση της κατά της παραπληροφόρησης

Η ΕΕ εντείνει τη δράση της κατά της παραπληροφόρησης

ια να προστατεύσει τα δημοκρατικά της συστήματα και τις δημόσιες συζητήσεις και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2019, καθώς και ορισμένων εθνικών και τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα κράτη μέλη έως το 2020, η παρουσιάζει σήμερα σχέδιο δράσης για την επιτάχυνση των προσπαθειών με σκοπό την αντιμετώπιση της ς στην και πέραν αυτής.

Κατόπιν απολογισμού της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και σε συνέχεια του αιτήματος των Ευρωπαίων ηγετών τον Ιούνιο του 2018 για την προστασία των δημοκρατικών συστημάτων της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ύπατη Εκπρόσωπος καθορίζουν συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της ς, τα οποία περιλαμβάνουν τη δημιουργία συστήματος ταχείας ειδος και την παρακολούθηση της εφαρμογής του κώδικα δεοντολογίας που υπογράφηκε από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Το σχέδιο δράσης προβλέπει επίσης αύξηση των πόρων που διατίθενται γι' αυτόν τον σκοπό. Το σχέδιο δράσης επικεντρώνεται σε τέσσερις τομείς καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική ανάπτυξη των ικανοτήτων της ΕΕ και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών και της ΕΕ: βελτίωση του εντοπισμού· συντονισμένη αντίδραση· διαδικτυακές πλατφόρμες και φορείς· ευαισθητο και ενδυνάμωση των πολιτών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ύπατη Εκπρόσωπος θα αναπτύξουν και θα εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα στο σχέδιο δράσης , σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη και με το Ευρωπαϊκό .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση