Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Η ΕΕ εντείνει τη δράση της κατά της παραπληροφόρησης
Η ΕΕ εντείνει τη δράση της κατά της παραπληροφόρησης

Η ΕΕ εντείνει τη δράση της κατά της παραπληροφόρησης

Για να προστατεύσει τα δημοκρατικά της συστήματα και τις δημόσιες συζητήσεις και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2019, καθώς και ορισμένων εθνικών και τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα κράτη μέλη έως το 2020, η παρουσιάζει σήμερα για την επιτάχυνση των προσπαθειών με σκοπό την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Κατόπιν απολογισμού της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και σε συνέχεια του αιτήματος των Ευρωπαίων ηγετών τον Ιούνιο του 2018 για την των δημοκρατικών συστημάτων της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ύπατη Εκπρόσωπος καθορίζουν συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, τα οποία περιλαμβάνουν τη συστήματος ταχείας ειδοποίησης και την παρακολούθηση της εφαρμογής του κώδικα δεοντολογίας που υπογράφηκε από τις .

Το προβλέπει επίσης αύξηση των πόρων που διατίθενται γι’ αυτόν τον σκοπό. Το επικεντρώνεται σε τέσσερις τομείς καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική ανάπτυξη των ικανοτήτων της ΕΕ και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών και της ΕΕ: βελτίωση του εντοπισμού· συντονισμένη αντίδραση· και φορείς· ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των πολιτών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ύπατη Εκπρόσωπος θα αναπτύξουν και θα εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα στο δράσης , σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη και με το .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση