Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Η ΕΕ εντείνει τη δράση της κατά της παραπληροφόρησης
Η ΕΕ εντείνει τη δράση της κατά της παραπληροφόρησης

Η ΕΕ εντείνει τη δράση της κατά της παραπληροφόρησης

Για να προστατεύσει τα δημοκρατικά της συστήματα και τις δημόσιες συζητήσεις και ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2019, καθώς και ορισμένων εθνικών και τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα κράτη μέλη έως το 2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει σήμερα σχέδιο δράσης για την επιτάχυνση των προσπαθειών με σκοπό την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Κατόπιν απολογισμού της προόδου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και σε συνέχεια του αιτήματος των Ευρωπαίων ηγετών τον Ιούνιο του 2018 για την προστασία των δημοκρατικών συστημάτων της Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ύπατη Εκπρόσωπος καθορίζουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, τα οποία περιλαμβάνουν τη δημιουργία συστήματος ταχείας ειδοποίησης και την παρακολούθηση της εφαρμογής του κώδικα δεοντολογίας που υπογράφηκε από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Το σχέδιο δράσης προβλέπει επίσης αύξηση των πόρων που διατίθενται γι’ αυτόν τον σκοπό. Το σχέδιο δράσης επικεντρώνεται σε τέσσερις τομείς καθοριστικής σημασίας για την αποτελεσματική ανάπτυξη των ικανοτήτων της ΕΕ και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών και της ΕΕ: βελτίωση του εντοπισμού· συντονισμένη αντίδραση· διαδικτυακές πλατφόρμες και φορείς· ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των πολιτών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ύπατη Εκπρόσωπος θα αναπτύξουν και θα εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα στο σχέδιο δράσης μέτρα, σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση της ημερομηνίας για την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας - https://t.co/uWLOZ3HQbe -

  • Θανάτωση νεαρού φλαμίνγκο στον Τεχνητό Υγρότοπο του Ταμιευτήρα της Κάρλας - https://t.co/i12VxCKUuU -

  • Τηλεφωνική επικοινωνία με Στόλτενμπεργκ και φον ντερ Λάιεν θα έχει σήμερα ο Ερντογάν - https://t.co/8eW2RpKHyB -

"Αλιεύοντας" την είδηση