Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Γράμμα» από τις τράπεζες σε 1 εκατομμύριο δανειολήπτες
«Γράμμα» από τις τράπεζες σε 1 εκατομμύριο δανειολήπτες

«Γράμμα» από τις τράπεζες σε 1 εκατομμύριο δανειολήπτες

Μεσούντος του καλοκαιριού θα αποστέλλουν σταδιακά οι τράπεζες επιστολές προς 1 εκατομμύριο περίπου , καλώντας τους να περάσουν από το κατάστημα για να ρυθμίσουν το δάνειό τους.

Πρόκειται για τη διαδικασία εφαρμογής του Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος, που έπειτα από αίτημα των τραπεζών επικαλούμενες στενότητα χρόνου, πήρε τρίμηνη .

Ετσι αντί για τα Ιουνίου, που ήταν η αρχική προθεσμία, οι επιστολές θα σταλούν έως και τα Σεπτεμβρίου και ουσιαστικά θα καλούν τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν ένα από τα εργαλεία ρύθμισης για να αποπληρώνουν την οφειλή τους.

Δεν είναι μόνο η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων που θα ευνοηθεί από τη ρύθμιση για την του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πρώτη ύλη. Ωφελημένες θα είναι και μονάδες διύλισης που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το φυσικό αέριο για την παραγωγή υδρογόνου. Σημειώνεται ότι η επιβολή ΕΦΚ στο αέριο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πρώτη ύλη για την παραγωγή προϊόντων από τη βιομηχανία δεν προβλέπεται από την κοινοτική οδηγία 2003/96.

Χαμηλότερες εισφορές στο ΕΤΑΑ

Τη δυνατότητα να επιλέξουν έως και τρεις κατηγορίες χαμηλότερων ασφαλιστικών εισφορών θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ, δικηγόροι, και γιατροί όπως ανακοίνωσε χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. Η διάταξη θα κατατεθεί με τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση των και θα δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, να μειώσουν τις εισφορές τους, οι οποίες από το 2011 και μετά, αυξήθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι (κυρίως ) να μην πληρώνουν. Η δυνατότητα αυτή έχει δοθεί και στους ελεύθερους επαγγελματίες μειώνοντας τις μηνιαίες στον ΟΑΕΕ έως και 131 ευρώ. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα κατατεθεί και η διάταξη και αφορά τη δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών έως 50.000 ευρώ με μέρος της σύνταξης, για ασφαλισμένους σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Το ύψος των 1,918 εκατ. αγγίζουν συνολικά τα πρόστιμα που έχει επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις παράνομες ανοικτές πωλήσεις στις 4 συστημικές τράπεζες. Η διαδικασία ελέγχου κινείται με αργούς ρυθμούς λόγω της αλληλογραφίας με ξένες εποπτικές αρχές, με αποτέλεσμα να έχουν ελεγ­χθεί 13 περιπτώσεις σε σύνολο 150.

Το πιο κρίσιμο ζήτημα στη βιομηχανία

Την ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία αναγνώρισε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ για το ενεργειακό κόστος της ΛΑΡΚΟ. Ο υπουργός μίλησε για προώθηση στρατηγικής μείωσης του ενεργειακού κόστους στις βιομηχανικές επιχειρήσεις και ειδικά για τη ΛΑΡΚΟ είπε ότι η θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια στήριξής της και παρέπεμψε στη συνεργασία της νέας διοίκησης της ΔΕΗ και της νέας που θα οριστεί σύντομα στη ΛΑΡΚΟ.

Βραβεύθηκαν 109 ελληνικά προϊόντα στις Βρυξέλλες

Μπορεί στις Βρυξέλλες η ελληνική να βρίσκεται διαρκώς σε δυσχερή θέση, λόγω των πιέσεων που ασκούνται από τους δανειστές, δεν ισχύει όμως το ίδιο για δεκάδες ελληνικά προϊόντα. Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας η 11η ετήσια απονομή βραβείων γεύσης από το International Taste & Quality Institute (ITQI). Πρόκειται για διεθνή οργάνωση με την οποία συνεργάζονται 16 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες σεφ και σομελιέ. Φέτος λοιπόν βραβεύθηκαν 109 ελληνικά προϊόντα, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με πέρυσι που είχαν βραβευθεί 40 προϊόντα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

  • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

"Αλιεύοντας" την είδηση