Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Γέφυρα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες
Γέφυρα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Γέφυρα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Γέφυρα αλληλεγγύης έστησαν μέλη της Πρωτοβουλίας για τους πρόσφυγες από Βόλο και Πήλιο, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ Βόλου, για τους 400 περίπου πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δύο ξενοδοχεία στις Θερμοπύλες.

Χθες το πρωί, μία 16 ατόμων επισκέφθηκε τους πρόσφυγες και τους παρέδωσε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παπούτσια είδη υγιεινής που είχαν συγκεντρώσει, αλλά και φρέσκα λαχανικά, φυτώρια και σπόρους για να δημιουργήσουν το δικό τους κήπο.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος της Πρωτοβουλίας Αλέξης Σαλιαρέλης, ο δίαυλος επικοινωνίας είχε στηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πλέον παραμένει ανοιχτός για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους στο μέτρο του δυνατού. «Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας κήπος για να καταναλώνουν φρέσκα λαχανικά, καθώς κάποιοι από αυτούς άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα σκορβούτου. Το έδαφος εκεί δεν προσφέρεται για καλλιέργεια, λόγω των πηγών με θειάφι. Εμείς τους πήγαμε γλάστρες, χώμα, σπόρους και φυτώρια και ελπίζουμε να βρεθεί λίγο πιο μακριά κάποιος κτηματίας να παραχωρήσει ένα μικρό κομμάτι γης για να δημιουργήσουν το δικό τους λαχανόκηπο».

Οι ομάδες των εθελοντών από το Βόλο και τη αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες, καθάρισαν και έκοψαν τα και έστησαν μπουφέ, αφού προηγουμένως είχαν φυτέψει τους σπόρους στις γλάστρες. Επιπλέον φρόντισαν και για την διανομή των υπολοίπων πραγμάτων. Σημειώνεται ότι μεταξύ των φαρμάκων υπήρχαν και φάρμακα για τις καταπολέμηση της ψείρας, καθώς πολλοί και κυρίως παιδιά έχουν προσβληθεί. Στα παιδιά μοιράστηκαν παιχνίδια και γραφική ύλη, καθώς ήδη είχε στείλει λίστα με τις ανάγκες τους ο δάσκαλος, ενώ η δασκάλα των μικρότερων παιδιών ζήτησε να συμμετέχουν σε επόμενη και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.

« Η αγάπη, η ζεστασιά, η ευγνωμοσύνη που εισπράξαμε ήταν πολύ μεγάλη» δήλωσε ο κ. Σαλιαρέλης και τόνισε ότι οι αποστολές θα συνεχιστούν, καθώς υπάρχει πλέον ο ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τους πρόσφυγες στις Θερμοπύλες.
Όλοι τάχθηκαν υπέρ ενός ενιαίου ψηφίσματος με αιτήματα να σταματήσει ο πόλεμος, παγκόσμια ειρήνη, ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές αυτοδιαχειριζόμενες δομές φιλοξενίας, πολιτικό άσυλο και ελεύθερη διαμονή για όσο χρειαστεί, τα που δίνονται για τους πρόσφυγες να καταλήγουν για τις ανάγκες τους και όχι για διάφορες ΜΚΟ.

metanast1metanast

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση