Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / «Φέσια» στα γραφεία κηδειών
«Φέσια» στα γραφεία κηδειών

«Φέσια» στα γραφεία κηδειών

Το 45 – 47% δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα κηδείας

Ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που έχουν χάσει τα προσφιλή τους πρόσωπα (ποσοστό 45-47%) δεν μπορεί να ανταποκριθεί και να πληρώσει τα έξοδα κηδείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νικ. Αγγελέτο.

Ο ίδιος, μιλώντας στο “Ράδιο Ακρόαμα”, πρόσθεσε ότι τα «φέσια» στους λειτουργούς έχουν αυξηθεί κατά 50% περίπου, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο κλάδος των λειτουργών γραφείων κηδειών είπε ότι το 45 – 47% δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα κηδείας, ενώ ο Δήμος Βόλου αναλαμβάνει τα έξοδα κηδείας για απόρους.

Ωστόσο όπως εξήγησε «υπάρχει κι ένα ποσοστό 3-4% που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος».

Ο κ. Αγγελέτος δήλωσε ότι το κόστος μίας κηδείας κυμαίνεται ανάλογα με τις παροχές, ενώ εξήρε το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου προχώρησε φέτος σε μείωση των τελών στα κοιμητήρια του Δήμου.

Μάλιστα στην περίοδο της κρίσης, τα «φέσια» και οι οφειλές προς τους λειτουργούς γραφείων κηδειών, κυμαίνονται στο 50- 55%. «Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και στον δικό μας κλάδο, έχουμε «φέσια»».

Όσον αφορά στην καταβολή χρημάτων από τα ταμεία για έξοδα κηδείας, ο κ. Αγγελέτος, τόνισε ότι αυτά καταβάλλονται προς το παρόν, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η Πολιτεία τι θα γίνει με τον ΕΦΚΑ.

Όπως είπε «Τα ταμεία πληρώνουν έξοδα κηδείας, όπως π.χ. το ΙΚΑ 760ευρώ, ο ΟΓΑ 800ευρώ, το Δημόσιο 1.000ευρώ, ο ΟΣΕ 1.500ευρώ, το ταμείο των γιατρών 2.200ευρώ. Με το νέο υπερταμείο τον ΕΦΚΑ, είμαστε σε κατάσταση αναμονής».

Τέλος, σχετικά με το θέμα της καύσης, ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι καύσεις γίνονται στη Βουλγαρία, υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο, ωστόσο το κόστος εκτινάσσεται και είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς κυμαίνεται από 3.000 ευρώ κι άνω, ενώ αν υπήρχε αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα, το κόστος αυτό θα μειώνονταν στο 1/3.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι πρόστιμα στη Μαγνησία - https://t.co/jTZK3YwlS4 -

  • Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να κρατήσουμε την υπομονή και την ενότητά μας» - https://t.co/g4NuPmwY5R -

  • Νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παρέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου - https://t.co/6wjEv38LY8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση