Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: νέες ευκαιρίες για τους νέους το 2020
Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: νέες ευκαιρίες για τους νέους το 2020

Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: νέες ευκαιρίες για τους νέους το 2020

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2020 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Ο αναμενόμενος ύψους 117 εκατ. θα διατεθεί σε δραστηριότητες αλληλεγγύης, προσφέροντας νέες ευκαιρίες στους νέους να στηρίξουν συνανθρώπους σε ευρύ φάσμα τομέων.

Ο Τίμπορ άβρατσιτς, αρμόδιος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, εολαίας και Αθλητισμού, δήλωσε: «Σε μία μόνο τριετία, περισσότεροι από 175.000 έχουν εγγραφεί στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι είναι έτοιμοι να στηρίξουν άτομα και κοινότητες που έχουν ανάγκη.

Πάνω από 30.000 έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί σε έργα επιτόπου. Αυτό δείχνει ότι η νεότερη γενιά έχει δεσμευτεί να συμβάλει στην οικο μιας πιο συνεκτικής και πιο αλληλέγγυας κοινωνίας. Με την πρόσκληση για το 2020 που δημοσιεύτηκε σήμερα, η στηρίζει τις οργανώσεις που δίνουν τη δυνατότητα σε όσους νέους έχουν εγγραφεί να συμμετέχουν εκεί όπου χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν ανεκτίμητες εμπειρίες.»

Οι επιλέξιμες για χρηματοδότηση δράσεις είναι έργα εθελοντισμού, συμπράξεις εθελοντισμού, ομάδες εθελοντισμού σε τομείς υψηλής προτεραιότητας, πρακτική , θέσεις εργασίας και έργα αλληλεγγύης.

Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς των χωρών που συμμετέχουν, οι οποίοι έχουν λάβει το σχετικό σήμα ποιότητας, μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων.

Επιπλέον, ομάδες νέων που έχουν εγγραφεί στη διαδικτυακή πύλη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν χρηματοδοτική στήριξη ώστε να υλοποιήσουν τα δικά τους έργα στην τοπική τους κοινότητα.

Οι προθεσμίες για την υποβολή των σχεδίων είναι μεταξύ 5 Φεβρουαρίου και 1 Οκτωβρίου 2020, ανάλογα με το είδος της δράσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση