Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Housing for All»
Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Housing for All»

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Housing for All»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να καταχωρίσει μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών με τίτλο «Housing for All».

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι «να δημιουργηθούν καλύτερες νομικές και οικονομικές συνθήκες για τη διευκόλυνση της πρόσβασης κάθε ανθρώπου στην Ευρώπη στη ». Οι διοργανωτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει «τη διευκόλυνση της πρόσβασης όλων σε κοινωνική και οικονομικά προσιτή , τη μη εφαρμογή των κριτηρίων του Μάαστριχτ στις δημόσιες σε κοινωνικές και οικονομικά προσιτές κατοικίες, την καλύτερη των κατασκευαστών μη κερδοσκοπικών και βιώσιμων κατοικιών σε της , κοινωνικούς κανόνες με βάση τον ανταγωνισμό για τα βραχυπρόθεσμα μισθώματα, καθώς και την κατάρτιση στατιστικών για τις ανάγκες στέγασης στην Ευρώπη.»

Σύμφωνα με τις Συνθήκες, η μπορεί να αναλάβει νομική δράση στον τομέα αυτό, για παράδειγμα όσον αφορά τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς, καθώς και για την ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει την πρωτοβουλία. Η της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά μόνο το νομικά παραδεκτό της πρότασης. Η Επιτροπή δεν έχει ακόμη αναλύσει την ουσία της πρωτοβουλίας.

Η πρωτοβουλία αυτή θα καταχωριστεί στις 18 Μαρτίου 2019, από την οποία θα αρχίσει διαδικασία διάρκειας ενός έτους κατά την οποία οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας θα συγκεντρώσουν υποστήριξης. Εάν η πρωτοβουλία συγκεντρώσει μέσα σε ένα έτος ένα εκατομμύριο υποστήριξης από τουλάχιστον επτά διαφορετικά μέλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αντιδράσει εντός τριών μηνών. Η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει είτε να δώσει συνέχεια στο αίτημα είτε όχι. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να αιτιολογήσει το σκεπτικό της.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση