Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που λήστευε ιδιοκτήτες καταστημάτων και πεζούς
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που λήστευε ιδιοκτήτες καταστημάτων και πεζούς

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που λήστευε ιδιοκτήτες καταστημάτων και πεζούς

Εγκλημτική ομάδ που διέπραττε κλοπές και ένοπλες ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και πεζών στη Δυτική και στην Κόρινθο, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σε καταυλισμούς, στα Μέγαρα και στη Μάνδρα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τέσσερις Ρομά, ηλικίας από 15 έως 23 ετών, μέλη της ς, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας και της διακεκριμένης κλοπής, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της ς προέβαιναν συστηματικά στη και ένοπλων ληστειών σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων (κοσμηματοπωλεία και πρατήρια υγρών καυσίμων, μεταξύ άλλων, καθώς και σε βάρος πεζών.

Ειδικότερα, οι δράστες, χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εντόπιζαν μεταμεσονύκτιες ώρες , και αφού τα παραβίαζαν, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, προϊόντα, συσκευές και άλλα αντικείμενα. Στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί, ασκούσαν βία ή απειλούσαν με όπλο τα άτομα που τους αντιλαμβάνονταν, προκειμένου να διευκολύνουν την διαφυγή τους.

Παράλληλα, τα μέλη της ς, προέβαιναν και σε ληστείες σε βάρος πεζών με την όπλων και μαχαιριών, ενώ κατά τη διαφυγή τους, εγκατέλειπαν τα οχήματα τους και κατέφευγαν εντός του καταυλισμού διαμονής τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση