Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Υπόμνημα ΣΒΘΚΕ για την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία
Υπόμνημα ΣΒΘΚΕ για την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία

Υπόμνημα ΣΒΘΚΕ για την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία

Υπόμνημ προς την υπουργό Εργσίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου  απηύθυνε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών ς & Κεντρικής Ελλάδος , αναφορικά με τις υπό διαμόρφωση διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής ς, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές . Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας».

Ειδικότερα στην επιστολή του ο Σύνδεσμος αναφέρει τα εξής: “Η ενίσχυση του φαινομένου της αδήλωτης, ανασφάλιστης εργασίας ή της μερικώς δηλωνόμενης και υποασφαλιζόμενης εργασίας, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ύψος του έμμεσου μισθολογικού κόστους.

Τα εξαντλητικά πρόστιμα που διατηρούνται, ως προς το αρχικό ύψος αυτών, δεν μπορούν να αντισταθμιστούν με τις προβλεπόμενες μειώσεις, μετά τη «συμμόρφωση» των επιχειρήσεων, όταν η βασική και κύρια αιτία είναι το υψηλότατο και μη ανταγωνιστικό μη μισθολογικό κόστος, με το οποίο επιβαρύνονται, οι αλλά και οι , από τους οποίους στερούνται πόροι και εισοδήματα.

Η επιβολή υπερβολικών κυρώσεων και προστίμων δεν αντισταθμίζει την «παραβατικότητα», η οποία διαπιστώνεται σε συγκεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες, που αντιμετωπίζουν την πιεστική ανάγκη επιβίωσης τους, αλλά, ως μέτρα, αναγγέλλονται και εφαρμόζονται συλλήβδην στο σύνολο της επιχειρηματικότητας.

Για πολλοστή φορά ο Σύνδεσμος επαναλαμβάνει με έμφαση, ότι η υπερφορολόγηση της εργασίας, μόνο αρνητικές συνέπειες θα προκαλεί καθώς διατηρούνται σε ισχύ ανισόρροπες αναλογίες στη σχέση εισφορών – παροχών και η κάθε προσπάθεια μεταρς του ασφαλιστικού συστήματος ενισχύει αυτή την δυσανάλογη σχέση, με πρόσθετες επιβαρύνσεις στο έμμεσο μισθολογικό κόστος, το οποίο σε ένα μεγάλο ποσοστό, χρηματοδοτεί την κοινωνική αλλά επιβαρύνει υπέρμετρα το κόστος παρς”.

Κλείνοντας την επιστολή του ο Σύνδεσμος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ζήτημα των τόσο υψηλών και πιεστικών επιβαρύνσεων, θα εξεταστεί με την δέουσα προσοχή και θα αντιμετωπιστεί στη βάση του, λαμβάνοντας τις βέλτιστες αποφάσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση