Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Υπογραφή για την επέκταση κλαδικής ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων
Υπογραφή για την επέκταση κλαδικής ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Υπογραφή για την επέκταση κλαδικής ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η υπουργός Εργσίς, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την απόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης ς των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές της χς.

Η συγκεκριμένη σύμβαση καλύπτει συνολικά περίπου 114.000 ξενοδοχοϋπάλληλους και αποτελεί τη μεγαλύτερη εν ισχύ κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τη διαδικασία ελέγχου σε όλες τις εν ισχύ κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και των όρων εργασίας τους.

Το Σωματείο  Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. ς

   Η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. ς χαιρετίζει την νίκη που πέτυχε με τους αγώνες του ο Κλάδος (Σωματεία και Ομοσπονδία), για την επέκταση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές της χς.

Η υπογραφή της από την κα Αχτσιόγλου δεν είναι παραχώρηση ή μεγαλοψυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι καρπός και αποτέλεσμα της επίμονης και αποφασιστικής παρεμβατικής μας αξίωσης, οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας να προστατευθούν, επιτέλους, από την εργοδοτική ασυδοσία, η οποία έφτασε στο «ζενίθ» της, κάτω από τη μηνημονιακή θεσμική κάλυψη.

Ταυτόχρονα, η υπογραφή της επεκτασιμότητας της Σύμβασης (η οποία καλύπτει κοντά στις 200.000 συναδέλφους μας), είναι η πιο αποστομωτική απάντηση σε εκείνους που, όλο αυτά τα χρόνια των σκληρών μνημονίων, αντί να λειτουργήσουν με γνώμονα την ενότητα μέσα στον Κλάδο μας, απεργάζονταν τη διάσπασή του, κατασυκοφαντώντας το Κίνημα, τις ηγεσίες των Σωματείων και της Ομοσπονδίας μας, επειδή απλά δεν ασπάζονταν τις κομματικές οδηγίες τους!

Τι έχουν, άραγε, να πουν τώρα, οι διασπαστές και οι συκοφάντες αυτοί, στους συναδέλφους;

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καλεί τους εργαζόμενους στον Κλάδο μας να κλείνουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες της ς, και να συνειδητοποιήσουν ότι μόνον με τη συσπείρωση και την ενδυνάμωση του παρεμβατικού ρόλου των Σωματείων και της Ομοσπονδίας μας, θα κερδίσουμε αυτά που μας άρπαξαν.

Κυβέρνηση, εργοδότες και διασπαστές νοιώθουν την ίδια απογοήτευση, όταν οι εργαζόμενοι, με τον ενωτικό τους αγώνα τους, τούς ξεπερνούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση