Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Υπεγράφη συλλογική σύμβαση στον κλάδο ενέργειας
Υπεγράφη συλλογική σύμβαση στον κλάδο ενέργειας

Υπεγράφη συλλογική σύμβαση στον κλάδο ενέργειας

Μισθούς πό 710 ευρώ γι τους νεοπροσλαμβανόμενους εργατοτεχνίτες έως και 1.776 ευρώ για τους πτυχιούχους ΤΕΙ και διπλωματούχους ΑΕΙ με μεγάλη προϋπηρεσία, προβλέπει η που υπεγράφη μεταξύ ΣΕΒ και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας.

Η σύμβαση με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουνίου 2019, καλύπτει το προσωπικό των επιχειρήσεων εισς και εμπορίας πετρελαιοειδών γενικά προϊόντων και υγραερίων. Οπως μάλιστα αναφέρει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του, η δομή της προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των εταιρειών εμπορίας πετρελαίου και υγραερίου όλης της χώρας, όπως δραστηριοποιούνται στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Σε δήλωσή του ο αρόεδρος του ΣΕΒ  Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι «ο ΣΕΒ είναι υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες πρέπει να αποτελούν εργαλείο για την εξασφάλιση μιας αναπτυξιακής προοπτικής σε νέες βάσεις παρς και ανταγωνιστικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα σύμβαση επιβεβαιώνει τη συλ αυτονομία και τη βούληση των εργαζομένων και εργοδοτών να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις σε συνθήκες ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις ς».

Να σημειωθεί ότι στους όρους της συλς σύμβασης υπάγεται το πάσης φύσεως εργατοτεχνικό, βοηθητικό και υπαλληλικό προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις ς ιδιωτικού δικαίου στις κάθε είδους εγκαταστάσεις, αποθήκες και γραφεία καθώς και στις εξωτερικές υπηρεσίες των επιχειρήσεων εισαγωγής και εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων καθώς και υγραερίων.

Ως προς τα μισθολογικά, η σύμβαση ορίζει μισθούς της τάξης των 710 ευρώ για εργατοτεχνίτες με απασχόληση έως 12 μήνες, και κλιμακώνεται με βάση τα έτη απασχόλησης αλλά και τη θέση, φθάνοντας τα 1.776 ευρώ στην περίπτωση 33 και πλέον ετών, για τη θέση των πτυχιούχων μηχανικών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση