Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ξέσπασε “πόλεμος” μεταξύ ΕΚΒ και Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Ξέσπασε “πόλεμος” μεταξύ ΕΚΒ και Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Ξέσπασε “πόλεμος” μεταξύ ΕΚΒ και Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

ΕΚΒ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτοι στην προβοκάτσια

Είναι όντως αξιοθαύμαστο, πού βρίσκει τον χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα Κόμμα τόσο πολυάσχολο με την εξυπηρέτηση του 3ου και του 4ου Μνημονίου, να εκδίδει τέτοιες «πύρινες» και «αγωνιστικές» ανακοινώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά!

Ξεπερνώντας, ωστόσο, την πρώτη έντονη συγκινησιακή φόρτιση από το δακρύβρεχτο «επαναστατικό» κάλεσμα της τοπικής Νομαρχιακής του Επιτροπής προς τον κόσμο της εργασίας ν' αντισταθεί στις αντεργατικές αθλιότητες του ιδίου του Κυβερνητικού του Φορέα, δεν μπορέσαμε ν' αποφύγουμε τον έντονο πειρασμό ν' απαντήσουμε στο προφανές άθλιο προβοκάρισμα του καλέσματος!

Και ναι μεν, οι εναπομείναντες ελάχιστοι φίλοι και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν αποτόλμησαν να εμφανισθούν στην Πλατεία (ίσως γιατί η καθιέρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως επίσημης …αργίας από την κυρία Αχτσιόγλου, παρακίνησε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ να εκδράμουν αλλού για να …πιάσουν τον Μάη), η προβοκάτσια τους, όμως, μια κάποια ζημιά την έκανε: απώθησε και όσους ακόμη ήθελαν πραγματικά να έρθουν και να διαμαρτυρηθούν για την ξεπουλημένη Κυβέρνηση, προφανώς από φόβο μη συγκαταλεχθούν στους αφελείς εκείνους που ακόμη παίρνουν στα σοβαρά τον κ. και την μνημονιακή παρέα του.

Απάντηση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη μικροκομματικής εμπάθειας το Εργατικό Κέντρο Βόλου έβγαλε μια απίθανη , στην οποία επιτίθεται στη ΝΕ του , επειδή η τελευταία καλούσε δημόσια τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να πάρουν μέρος στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που συνδιοργάνωνε το Ε.Κ.Β., τονίζει στην απάντησή της η Ν.Ε. ς του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίζει «για να δώσει κάποιο ορθολογιστικό φύλλο συκής σε αυτή την παράλογη θέση του το Ε.Κ.Β. μας χρεώνει με διαθέσεις προβοκάτσιας, ότι δηλαδή βμε την θέλοντας να αποτύχει η συγκέντρωση του. Η υπόθεση είναι αστεία και δεν μπορείς να απαντήσεις σοβαρά σε μια σουρεαλιστική ανακοίνωση. Δυστυχώς, επειδή δεν πρόκειται για δημοσίευση μιας ομάδας γραφικών, αλλά για κείμενο του φορέα που θεσμικά έχει την υποχρέωση να αγωνίζεται για την ενότητα όλης της εργατικής τάξης, δεν υπάρχει μόνο η φαιδρή πλευρά, αλλά και η τραγική».

Καταλήγοντας η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι χαμένο μέσα στα βάθη του πιο νοσηρού κομματισμού, ακινητοποιημένο σε όλα τα ουσιαστικά θέματα από μια που έχει παραλύσει κάθε δυνατότητα αντίδρασης του, ανίκανο να σκαρφιστεί μια λιγότερο αστεία δικαιολογία για την τραγική αποτυχία των συγκεντρώσεων του, το τοπικό Εργατικό Κέντρο μας δίνει παραστατικά να καταλάβουμε πόσο βαθύ είναι το πρόβλημα της γραφειοκρατικοποίησης μερικών συνδικάτων και πως από την γραφειοκρατικοποίηση μέχρι τη γραφικοποίηση η απόσταση είναι αμελητέα.

 

Σκληρή ανταπάντηση ΕΚΒ

Αν δεν επρόκειτο –που είναι και το προφανέστερο– για μια τραγική αυτοκαταναγκαστική «διαπίστευση», επί τη αυριανή ελεύσει της κας Αχτσιόγλου στον Βόλο, τότε η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΕΚΒ κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένας μάλλον …περίεργος δοκιμιακός λόγος περί «σουρεαλισμού».

Και ναι μεν, ως ένα βαθμό, δικαιολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί τόσον αγωνιωδώς την ιδεολογική και του ταυτότητα, θεωρούμε, όμως, πως ματαιοπονεί μάλλον, επιχειρώντας να το πετύχει παντρεύοντας τις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Φρόυντ με τα πολιτικά ιδεώδη του Μαρξισμού!

Και καθώς τίποτε από τα δυό αυτά δεν μπορούν, πια, να αιτιολογήσουν και (πολύ περισσότερο) ν' αναστρέψουν την βαθειά ταυτότητας που περνάει, μετά την άθλια κυβερνητική σύμπλευση με τους δανειστές, θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε να αντιληφθεί, τουλάχιστον, τι είναι «σουρεαλισμός».

 

  1. Σουρεαλισμός, λοιπόν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μνημονιακή σας μετάλλαξη να θέλετε να ηχεί στ' αυτιά της βάναυσα κακοποιημένης Κοινωνίας ως αγωνιστικός σας κλαυσίγελως!
  2. Σουρεαλισμός είναι οι υπογραφές σας κάτω από τα Μνημόνια να επιχειρείτε να συγκριθούν με τον «γραφικό χαρακτήρα του Λένιν»!
  3. Σουρεαλισμός είναι το πολιτικό θράσος σας και την φριχτή σας αναλγησία να αποτολμάτε να την «πλασάρετε» στην εξοργισμένη Ελληνική Κοινωνία ως «50ο Ψαλμό του Δαβίδ»!

Ούτε το εξομολογητήριο ύφος σας, όμως, ούτε το σωτηριολογικό σας αφήγημα πείθουν τον κόσμο, που μετατρέψατε σε μνημονιακά !

(Και αυτά παρακαλούμε να τα διαβιβάσετε, αύριο, στην κομματική φιέστα σας με την κα Αχτσιόγλου).

Την επόμενη, δε φορά, που θα ξαναέχετε την φλογερή «έμπνευση» να καλέσετε τον κόσμο στις αγωνιστικές Πλατείες, στις δικές μας τουλάχιστον συγκεντρώσεις, ας έχετε κατά νου ότι ένας «πίδακας» κοινωνικού χλευασμού κάπου εκεί …δίπλα θα αναβλύζει!

Οι εργαζόμενοι έχουν υπεραρκετούς τους λόγους για να μην σας παίρνουν στα σοβαρά.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση