Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Ξεκίνησαν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε εργαζόμενους του Δήμου Βόλου
Ξεκίνησαν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε εργαζόμενους του Δήμου Βόλου

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε εργαζόμενους του Δήμου Βόλου

Ξεκίνησαν σήμερα τα πρώτων βοηθειών σε εργαζόμενους του Δήμου Βόλου, διάρκειας τεσσάρων ωρών ξεκίνησαν στο Δημαρχείο Βόλου και θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέττα Καντόλα τόνισε ότι, αξιοποιώντας μια πρόταση της γιατρούς εργασίας του Δήμου Μαρίας Φυσαράκη – Ψιώτα και στο πλαίσιο σχετικής νόμιμης υποχρέωσης των Δήμων, για πρώτη φορά ο οργανώνει αυτό το σεμινάριο, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι.

Τα σεμινάρια, εξήγησε η αντιδήμαρχος, αφορούν σε πρώτο λόγο τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, που πολλές φορές κινδυνεύουν, αλλά και του Πρασίνου, της Συντήρησης, των Κοιμητηρίων και γενικά όλων των εργαζομένων στο Δήμο.

«Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εργαζόμενοι να νιώσουν πιο ασφαλείς και ότι ο Δήμος τους παρέχει ενημέρωση για την περίπτωση ατυχήματος, φαινόμενο που ειδικά στα απορριμματοφόρα, είναι πολύ συχνό», δήλωσε η Βιολέττα Καντόλα.

Επειδή οι εργαζόμενοι είναι πολλοί, το σεμινάριο γίνεται σήμερα και αύριο Παρασκευή, ώστε και οι υπηρεσίες να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν, σημείωσε η αντιδήμαρχος, που ενημερώθηκε και η ίδια, διότι, όπως ανέφερε, είναι θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα πρόληψης ατυχημάτων και στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Βόλου, ανέφερε ο γιατρός του ΕΚΑΒ Κώστας Σταμνάς. Προσωπικό του ΕΚΑΒ ενημέρωσε τους υπαλλήλους για θέματα πρώτων βοηθειών, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, για επιληπτικές κρίσεις, πνιγμονή από ξένο σώμα.

Τέλος, ο Πέτρος Πετρούλιας, διασώστης του ΕΚΑΒ, τόνισε ότι η ενημέρωση γίνεται μετά από πρόσκληση του Δήμου Βόλου, είμαστε εδώ για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για πρώτες βοήθειες. Το πιο σημαντικό στις πρώτες βοήθειες είναι να καταρρίπτονται μύθοι, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία ανταποκρίνεται όταν καλείται από φορείς, επιχειρήσεις και συλλογικότητες, για πρώτες βοήθειες.

ergaz

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση