Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

 

Με βροχή και με μικρή συμμετοχή, έγινε σήμερα το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του , στην , απάντηση στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της ς.

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Μαργιετάκης.

Το μέλος της ραμματείας του και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Απ. Ριζόπουλος , τόνισε ότι  η συνεχίζει την που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατεβάζει αυτό το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που έχει δύο πλευρές: Από τη μία δίνει φοροελαφρύνσεις και επενδυτικά κίνητρα σε μεγάλες επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα πρόκειται να δοθούν εκατομμύρια Ευρώ του Ελληνικού λαού σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα διευκολυνθούν σε κάθε εμπόδιο, όπως , είτε αφορά σε αρχαιολογικούς χώρους, δάση κ.λπ.

Το μέλος του ΠΑΜΕ ανέφερε ότι ο ίδιος νόμος, πάλι για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, χτυπάει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με το ηλεκτρονικό μητρώο και τις αποφάσεις για , ενώ χτυπάει και τις κλαδικές συμβάσεις και οι επιχειρήσεις που δεν θα είναι ανταγωνιστικές, θα μπορούν να μην θέτουν σε ισχύ τις κλαδικές συμβάσεις, αλλά επιχειρησιακές, με λιγότερα χρήματα, ουσιαστικά καταργώντας τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση