Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

 

Με βροχή και με μικρή συμμετοχή, έγινε σήμερα το πρωί η απεργιακή του , στην Πλατεία Πανεπιστημίου, απάντηση στο αναπτυξιακό της κυβέρνησης.

Ομιλητής στη ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Μαργιετάκης.

Το μέλος της Γραμματείας του και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Απ. Ριζόπουλος , τόνισε ότι  η Ν.Δ. συνεχίζει την που άφησε ο και κατεβάζει αυτό το αναπτυξιακό που έχει δύο πλευρές: Από τη μία δίνει φοροελαφρύνσεις και επενδυτικά κίνητρα σε μεγάλες επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα πρόκειται να δοθούν εκατομμύρια Ευρώ του Ελληνικού λαού σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα διευκολυνθούν σε κάθε εμπόδιο, όπως περιβαλλοντικοί όροι, είτε αφορά σε αρχαιολογικούς χώρους, δάση κ.λπ.

Το μέλος του ΠΑΜΕ ανέφερε ότι ο ίδιος νόμος, πάλι για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, χτυπάει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με το ηλεκτρονικό μητρώο και τις αποφάσεις για απεργία, ενώ χτυπάει και τις κλαδικές συμβάσεις και οι επιχειρήσεις που δεν θα είναι ανταγωνιστικές, θα μπορούν να μην θέτουν σε ισχύ τις κλαδικές συμβάσεις, αλλά επιχειρησιακές, με λιγότερα χρήματα, ουσιαστικά καταργώντας τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

  • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

"Αλιεύοντας" την είδηση