Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

 

Με βροχή και με μικρή συμμετοχή, έγινε σήμερα το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, απάντηση στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Μαργιετάκης.

Το μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Απ. Ριζόπουλος , τόνισε ότι  η Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατεβάζει αυτό το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που έχει δύο πλευρές: Από τη μία δίνει φοροελαφρύνσεις και επενδυτικά κίνητρα σε μεγάλες επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα πρόκειται να δοθούν εκατομμύρια Ευρώ του Ελληνικού λαού σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα διευκολυνθούν σε κάθε εμπόδιο, όπως περιβαλλοντικοί όροι, είτε αφορά σε αρχαιολογικούς χώρους, δάση κ.λπ.

Το μέλος του ΠΑΜΕ ανέφερε ότι ο ίδιος νόμος, πάλι για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, χτυπάει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με το ηλεκτρονικό μητρώο και τις αποφάσεις για απεργία, ενώ χτυπάει και τις κλαδικές συμβάσεις και οι επιχειρήσεις που δεν θα είναι ανταγωνιστικές, θα μπορούν να μην θέτουν σε ισχύ τις κλαδικές συμβάσεις, αλλά επιχειρησιακές, με λιγότερα χρήματα, ουσιαστικά καταργώντας τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τα 83 του χρόνια γιόρτασε ο Ολυμπιακός Βόλου - https://t.co/cfgZEUl3rJ -

  • Συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα - https://t.co/lnm3lyFIwo -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. - https://t.co/BFmOmT4lju -

"Αλιεύοντας" την είδηση