Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Βροχερή η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

 

Με και με μικρή συμμετοχή, έγινε σήμερα το πρωί η του ΠΑΜΕ, στην , απάντηση στο αναπτυξιακό της κυβέρνησης.

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Μαργιετάκης.

Το μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Απ. Ριζόπουλος , τόνισε ότι  η Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατεβάζει αυτό το αναπτυξιακό που έχει δύο πλευρές: Από τη μία δίνει φοροελαφρύνσεις και επενδυτικά κίνητρα σε μεγάλες και το επόμενο διάστημα πρόκειται να δοθούν εκατομμύρια Ευρώ του Ελληνικού λαού σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα διευκολυνθούν σε κάθε εμπόδιο, όπως περιβαλλοντικοί όροι, είτε αφορά σε αρχαιολογικούς χώρους, κ.λπ.

Το μέλος του ΠΑΜΕ ανέφερε ότι ο ίδιος νόμος, πάλι για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, χτυπάει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με το ηλεκτρονικό μητρώο και τις αποφάσεις για απεργία, ενώ χτυπάει και τις κλαδικές συμβάσεις και οι που δεν θα είναι ανταγωνιστικές, θα μπορούν να μην θέτουν σε ισχύ τις κλαδικές συμβάσεις, αλλά επιχειρησιακές, με λιγότερα , ουσιαστικά καταργώντας τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός και Παραπληροφόρηση»: Πρόσκληση σε Διαδικτυακό Διάλογο με τους πολίτες - https://t.co/JmFlvfeDTD -

  • Πέντε εκ. ευρώ από το ΥΠ.ΕΣ. για νέα γέφυρα και δρόμο στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας - https://t.co/sU35e5UAK3 -

  • «Ψηφιακά» η έκθεση FOOD EXPO DIGITAL 2021 - https://t.co/vmSe039lnU -

"Αλιεύοντας" την είδηση