Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Βιαιοπραγία και εξύβριση εργοδότη σε εγκυμονούσα εργαζόμενη στη Λάρισα
Βιαιοπραγία και εξύβριση εργοδότη σε εγκυμονούσα  εργαζόμενη στη Λάρισα

Βιαιοπραγία και εξύβριση εργοδότη σε εγκυμονούσα εργαζόμενη στη Λάρισα

Ο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει τον εργοδότη – συνιδιοκτήτη των Sicily Cafe στη Λάρισα για την επίθεση βιαιοπραγίας και εξύβρισης σε βάρος εγκυμονούσας εργαζόμενης – μέλους.

Η εργαζόμενη, με τη συνδρομή του Συλλόγου  και της ΓΣΕΕ στις 28.3. βρέθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας Λάρισας, κατόπιν αιτήματος για διενέργεια εργατικής διαφοράς για μισθολογικές οφειλές του μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2022, μη καταβολής αποδοχών μη ληφθείσας αδείας 2021, του επιδόματος αδείας 2021, του δώρου Χριστουγέννων 2021.

Επίσης η εργαζόμενη, από τις 21.2.2022, είχε ζητήσει από την επιχείρηση να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την τόσο τη δική της όσο και του εμβρύου που κυοφορεί διότι ενώ είχε γνωστοποιήσει την της υποχρεωνόταν στη μεταφορά φορτίων και αντικειμένων βάρους.

Ο εκπρόσωπος του εργοδότη δεσμεύθηκε ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων για την ολοσχερή εξόφληση κάθε μισθολογικής οφειλής και για τη λήψη μέτρων προστασίας της εργαζόμενης και του εμβρύου.

Δυστυχώς όμως ο ένας εκ των δύο συνιδιοκτητών είχε άλλες προθέσεις. Το βράδυ της 4ης Μάϊου επισκέφθηκε το που εργαζόταν η εργαζόμενη και αφού την εξύβρισε εν συνεχεία βιαιοπράγησε σε βάρος της, τραβώντας και απωθώντας την εκτός καταστήματος.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και πρέπει να τύχουν της άμεσης παρέμβασης της Ελληνικής Δικαιοσύνης και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Η εργαζόμενη δεν είναι μόνη απέναντι στο πρόβλημα. Η «ΕΝΩΣΗ» ήδη παράσχει τη μέγιστη συνδικαλιστική και νομική υποστήριξη στο θύμα του «νταή» συνιδιοκτήτη, ο οποίος και θα λογοδοτήσει για την πράξη του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση