Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τέσσερις απολύσεις σήμερα στην ΙΜΑΣ
Τέσσερις απολύσεις σήμερα στην ΙΜΑΣ

Τέσσερις απολύσεις σήμερα στην ΙΜΑΣ

Τρεις απολύσεις σήμερα το πρωί έκανε η διοίκηση της βιομηχανίας ΙΜΑΣ, ενώ από χθες είχε θέσει θέμα 18 απολύσεων.

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Μπουρούς έκανε λόγο για καταχρηστικές απολύσεις ενώ η σημερινή των εργαζομένων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο εξουσιοδότησε τη διοίκηση του σωματείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να λάβει απόφαση για ώστε να πιεστεί η εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουρούς, «ήδη έχουμε ζητήσει την πραγματο τριμερούς ς στο υπουργείο και περιμένουμε απάντηση από μέρα σε μέρα, ενημερώσαμε την επιθεώρηση εργασίας για τις τρεις απολύσεις και ζητάμε να τις κηρύξει καταχρηστικές ενώ με το νομικό μας σύμβουλο θα προχωρήσουμε και σε κατάθεση αγωγής κατά της διοίκησης της εταιρείας. Αυτό που επιθυμούν είναι να μας εξαθλιώσουν και να δεχθούμε μισθούς πείνας και χωρίς την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης».

Στη σημερινή συνέλευση παρέστησαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΕΚΒ καθώς και μέλη του Δ.Σ. που τάσσονται κατά των απολύσεων εργαζομένων και καταγγέλλουν την Εταιρία «ΙΜΑΣ» για τις νέες καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων στο εργοστάσιο.
Οι απολύσεις έρχονται σε συνέχεια της πρωτοφανούς της αξίωσης να πεταχτούν στον δρόμο άλλοι 18 συνάδελφοι επιπλέον των 52 που, μόλις προσφάτως, εξαναγκάσθηκαν σε …οικειοθελή αποχώρηση!

Είναι προφανές ότι, όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί απαθής και να «χαϊδεύει» τους Βιομήχα, οι τελευταίοι θα συνεχίζουν ακάθεκτοι τα αντεργατικά σχέδιά τους! Εν προκειμένω, η Κυβερνητική αδράνεια στο εκβιαστικό …σλάλομ των ιδιοκτητών του ΙΜΑΝΤΑ, έχει αποθρασύνει τους τελευταίους, που, πλέον, εκβιάζουν τους εργαζόμε να αποδεχθούν τους όρους τους! Δηλαδή τη μη υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας και τις Μεσαιωνικές στις εργασιακές , το καθεστώς εργασίας τους, κλπ!

Το ΕΚΒ καλεί την Εταιρία να σταματήσει εδώ τον αντεργατικό της κατήφορο. Συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και στηρίζει κάθε μορφή του αγώνα τους, κυρίως όμως καλεί την Κυβέρνηση να πάψει να «βάζει πλάτη» στα εργοδοτικά σχέδια αλλαγής του εργασιακού τοπίου στη Χ μας και να αποδείξει ότι εννοεί όσα λέει περί …ς της εργασίας και των εργαζομένων. Όχι με μιά νέα «άκαρπη» Τριμερή στο Υπ. Εργασίας, αλλά με μιά όντως αποφασιστική παρέμβαση, αυτή τη φορά!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση