Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τέσσερις απολύσεις σήμερα στην ΙΜΑΣ
Τέσσερις απολύσεις σήμερα στην ΙΜΑΣ

Τέσσερις απολύσεις σήμερα στην ΙΜΑΣ

Τρεις σήμερα το πρωί έκανε η διοίκηση της βιομηχανίας ΙΜΑΣ, ενώ από χθες είχε θέσει θέμα 18 απολύσεων.

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Μπουρούς έκανε λόγο για καταχρηστικές ενώ η σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο εξουσιοδότησε τη διοίκηση του σωματείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να λάβει απόφαση για ώστε να πιεστεί η εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να υπογράψει επιχειρησιακή εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουρούς, «ήδη έχουμε ζητήσει την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο και περιμένουμε απάντηση από μέρα σε μέρα, ενημερώσαμε την επιθεώρηση εργασίας για τις τρεις απολύσεις και ζητάμε να τις κηρύξει καταχρηστικές ενώ με το νομικό μας σύμβουλο θα προχωρήσουμε και σε αγωγής κατά της διοίκησης της εταιρείας. Αυτό που επιθυμούν είναι να μας εξαθλιώσουν και να δεχθούμε μισθούς πείνας και χωρίς την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης».

Στη σημερινή συνέλευση παρέστησαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του καθώς και μέλη του Δ.Σ. που τάσσονται κατά των απολύσεων εργαζομένων και καταγγέλλουν την Εταιρία «ΙΜΑΣ» για τις νέες καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων στο εργοστάσιο.
Οι απολύσεις έρχονται σε συνέχεια της πρωτοφανούς της αξίωσης να πεταχτούν στον δρόμο άλλοι 18 συνάδελφοι επιπλέον των 52 που, μόλις προσφάτως, εξαναγκάσθηκαν σε …οικειοθελή αποχώρηση!

Είναι προφανές ότι, όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί απαθής και να «χαϊδεύει» τους Βιομήχανους, οι τελευταίοι θα συνεχίζουν ακάθεκτοι τα αντεργατικά σχέδιά τους! Εν προκειμένω, η Κυβερνητική αδράνεια στο εκβιαστικό …σλάλομ των ιδιοκτητών του ΙΜΑΝΤΑ, έχει αποθρασύνει τους τελευταίους, που, πλέον, εκβιάζουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν τους όρους τους! Δηλαδή τη μη υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας και τις Μεσαιωνικές αλλαγές στις εργασιακές , το καθεστώς εργασίας τους, κλπ!

Το καλεί την Εταιρία να σταματήσει εδώ τον αντεργατικό της κατήφορο. Συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και στηρίζει κάθε μορφή του αγώνα τους, κυρίως όμως καλεί την Κυβέρνηση να πάψει να «βάζει πλάτη» στα εργοδοτικά σχέδια αλλαγής του εργασιακού τοπίου στη Χώρα μας και να αποδείξει ότι εννοεί όσα λέει περί …προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων. Όχι με μιά νέα «άκαρπη» Τριμερή στο Υπ. Εργασίας, αλλά με μιά όντως αποφασιστική παρέμβαση, αυτή τη φορά!

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/neVG2TkHh8 -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

"Αλιεύοντας" την είδηση