Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τέσσερις απολύσεις σήμερα στην ΙΜΑΣ
Τέσσερις απολύσεις σήμερα στην ΙΜΑΣ

Τέσσερις απολύσεις σήμερα στην ΙΜΑΣ

Τρεις απολύσεις σήμερα το πρωί έκανε η διοίκηση της βιομηχανίας , ενώ από χθες είχε θέσει θέμα 18 απολύσεων.

Ο πρόεδρος του σωματείου ίκος Μπουρούς έκανε λόγο για καταχρηστικές απολύσεις ενώ η σημερινή των εργαζομένων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο εξουσιοδότησε τη διοίκηση του σωματείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να λάβει απόφαση για κινητοποιήσεις ώστε να πιεστεί η εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να υπογράψει επιχειρησιακή .

Όπως ανέφερε ο κ. Μπουρούς, «ήδη έχουμε ζητήσει την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο και περιμένουμε απάντηση από μέρα σε μέρα, ενημερώσαμε την επιθεώρηση εργασίας για τις τρεις απολύσεις και ζητάμε να τις κηρύξει καταχρηστικές ενώ με το νομικό μας σύμβουλο θα προχωρήσουμε και σε ς κατά της διοίκησης της εταιρείας. Αυτό που επιθυμούν είναι να μας εξαθλιώσουν και να δεχθούμε μισθούς πείνας και χωρίς την υπογραφή επιχειρησιακής ς».

Στη σημερινή συνέλευση παρέστησαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΕΚΒ καθώς και μέλη του Δ.Σ. που τάσσονται κατά των απολύσεων εργαζομένων και καταγγέλλουν την Εταιρία «» για τις νέες καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων στο εργοστάσιο.
Οι απολύσεις έρχονται σε συνέχεια της πρωτοφανούς της αξίωσης να πεταχτούν στον δρόμο άλλοι 18 συνάδελφοι επιπλέον των 52 που, μόλις προσφάτως, εξαναγκάσθηκαν σε …οικειοθελή αποχώρηση!

Είναι προφανές ότι, όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί απαθής και να «χαϊδεύει» τους Βιομήχανους, οι τελευταίοι θα συνεχίζουν ακάθεκτοι τα αντεργατικά σχέδιά τους! Εν προκειμένω, η Κυβερνητική αδράνεια στο εκβιαστικό …σλάλομ των ιδιοκτητών του ΙΜΑΤΑ, έχει αποθρασύνει τους τελευταίους, που, πλέον, εκβιάζουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν τους όρους τους! Δηλαδή τη μη υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας και τις Μεσαιωνικές αλλαγές στις εργασιακές , το καθεστώς εργασίας τους, κλπ!

Το ΕΚΒ καλεί την Εταιρία να σταματήσει εδώ τον αντεργατικό της κατήφορο. Συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και στηρίζει κάθε μορφή του αγώνα τους, κυρίως όμως καλεί την Κυβέρνηση να πάψει να «βάζει πλάτη» στα εργοδοτικά σχέδια αλλαγής του εργασιακού τοπίου στη Χώρα μας και να αποδείξει ότι εννοεί όσα λέει περί …προστασίας της εργασίας και των εργαζομένων. Όχι με μιά νέα «άκαρπη» Τριμερή στο Υπ. Εργασίας, αλλά με μιά όντως αποφασιστική παρέμβαση, αυτή τη φορά!

"Αλιεύοντας" την είδηση