Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ των Τρικάλων

Τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ των Τρικάλων

 

.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ευβοίας αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας των μελών της Ένωσης, τα οποία εργάζονται στα του Νομού Τρικάλων, από τις 10 το πρωί, έως τη 1 το μεσημέρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, με αφορμή τη δίκη συνάδελφων οι οποίοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση καθώς κάλυψαν με ρεπορτάζ κινητοποίηση καθαριστριών του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2014, οι καθαρίστριες πραγματοποιήσαν στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενες για μη καταβολή των μισθών τους καθώς και για απολύσεων από πλευράς του εργολάβου. Μετά από κάλεσμα και εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων και Νοσηλευτών, οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο χώρο του Νοσοκομείου Τρικάλων για να καλύψουν ως ορίζει η επαγγελματική τους υποχρέωση το σχετικό ρεπορτάζ, στο πλαίσιο του οποίου, οι καθαρίστριες εξέφρασαν αφενός τη διαμαρτυρία τους και αφετέρου επισήμαναν δημόσια στο διοικητή του Νοσοκομείου, ότι η καθαριότητα στο δημόσιο νοσηλευτικό οργανισμό του νομού δεν είναι αυτή που απαιτείται.

Το γεγονός, προβλήθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες, στα διαδικτυακά μέσα και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, στηρίζει τους συναδέλφους και την μαχόμενη δημοσιογραφία απέναντι στην επιχείρηση φίμωσης και λογοκρισίας, τονίζοντας ότι η Ελευθεροτυπία αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Καλεί όλους του δημοσιογράφους των Τρικάλων, μέλη και μη μέλη της σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της πόλης την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 10 το πρωί, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συνάδελφους κατά την ανακοίνωση της απόφασης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση