Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τριμερείς συναντήσεις για τις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ
Τριμερείς συναντήσεις για τις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ

Τριμερείς συναντήσεις για τις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ

Αύριο, Τρίτη 10 Μΐου στις 11 π.μ., στο Υπουργείο Εργσίας και την Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Βόλο, είναι προγραμματισμένες τριμερείς συναντήσεις με την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ σε σχέση με τις απολύσεις που προχώρησε το προηγούμενο διάστημα.

Ανάμεσά τους η συνδικαλιστική απόλυση της συναδέλφισσας Χρυσούλας , ταμία του Συνδικάτου, αντιπροσώπου των εργατών της ΒΕΜΕΚΕΠ στο και στην ΠΟΕΜ και μέλους της ς του .

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, η εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ προχώρησε στις απολύσεις δύο συναδελφισσών με τη μία να πρόκειται για καραμπινάτη συνδικαλιστική δίωξη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δεκάδες ήταν τα και οι φορείς που εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη απόλυση, η οποία ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τη νομιμο των συνδικαλιστικών διώξεων, τη γενίκευση και νομιμο των απειλών και εκβιασμών στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, στην χειραγώγηση των σωματείων και του συνδικαλιστικού κινήματος από την εργοδοσία.

Απαιτούμε:
– Να μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι δυο συναδέλφισσες.
– Να μην προχωρήσει η εργοδοσία σε άλλες αντεργατικές μεθοδεύσεις στο εργοστάσιο όπως προγραμζε με εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις, μειώσεις μισθών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση