Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Τριμερείς συναντήσεις για τις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ
Τριμερείς συναντήσεις για τις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ

Τριμερείς συναντήσεις για τις απολύσεις στη ΒΕΜΕΚΕΠ

Αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου στις 11 π.μ., στο Υπουργείο Εργασίας και την Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Βόλο, είναι προγραμματισμένες τριμερείς συναντήσεις με την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ σε σχέση με τις απολύσεις που προχώρησε το προηγούμενο διάστημα.

Ανάμεσά τους η συνδικαλιστική απόλυση της συναδέλφισσας Χρυσούλας Τασολάμπρου, ταμία του Συνδικάτου, αντιπροσώπου των εργατών της ΒΕΜΕΚΕΠ στο ΕΚΒ και στην ΠΟΕΜ και μέλους της διοίκησης του ΕΚΒ.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, η εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ προχώρησε στις απολύσεις δύο συναδελφισσών με τη μία να πρόκειται για καραμπινάτη συνδικαλιστική δίωξη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα δεκάδες ήταν τα σωματεία και οι φορείς που εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη απόλυση, η οποία ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τη νομιμοποίηση των συνδικαλιστικών διώξεων, τη γενίκευση και νομιμοποίηση των απειλών και εκβιασμών στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, στην χειραγώγηση των σωματείων και του συνδικαλιστικού κινήματος από την εργοδοσία.

Απαιτούμε:
– Να μην περάσει η συνδικαλιστική δίωξη και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι δυο συναδέλφισσες.
– Να μην προχωρήσει η εργοδοσία σε άλλες αντεργατικές μεθοδεύσεις στο εργοστάσιο όπως προγραμμάτιζε με εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις, μειώσεις μισθών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε τριήμερη καραντίνα η Βόρεια Μακεδονία - https://t.co/TyFX1C0L3t -

  • Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν - https://t.co/rBL1WG7sdf -

  • Κλειστά πέντε σχολεία του Βόλου - https://t.co/zVMGDlXxvi -

"Αλιεύοντας" την είδηση