Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Tριήμερο “λουκέτο” στην Τράπεζα Πειραιώς για αδήλωτες υπερωρίες
Tριήμερο “λουκέτο” στην Τράπεζα Πειραιώς για αδήλωτες υπερωρίες

Tριήμερο “λουκέτο” στην Τράπεζα Πειραιώς για αδήλωτες υπερωρίες

Εφρμόζοντς τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου (4488/17) του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, για την προστασία των εργαζομένων από την αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία, το (Σ.ΕΠ.Ε.) επέβαλλε το κλείσιμο υποκαταστήματος της “Τράπεζας Πειραιώς”, στην οδό Β.Όλγας 201 στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα τριών ημερών.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε το το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες στα υπο Σερρών, Τρικάλων, άξου, Οινοφύτων και Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 33 του .4488/17 ορίζει ότι το δύναται να επιβάλλει την προσωρινή λειτουργίας μίας επιχείρησης έως τρεις ημέρες, εφόσον επιβληθούν σε βάρος του εργοδότη τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε διάστημα δύο ετών.

Ο σεβασμός στις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και η προστασία των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση