Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Tρεις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
Tρεις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Tρεις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Tρεις συγκεντρώσεις  θα γίνουν αύριο Βόλο για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς .

Την πρώτη διοργανώνει το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου και καλεί  τους πολίτες, να συμμετάσχουν μαζικά και στην απεργιακή που θα γίνει στις 10 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).

Σε ανακοίνωσή του το τονίζει: «Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει διπλό αγωνιστικό χαρακτήρα. Ενάντια στην δίχως τέλος μνημονιακή σύνθλιψη των εργαζομένων και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων, που εμπλέκουν επικίνδυνα και τη Χώρα μας.

Η 1η Μάη πρέπει να στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην υποταγμένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στους Βιομήχανους και στους Δανειστές, ότι η ανοχή των εργαζόμενων και της Ελληνικής Κοινωνίας τελείωσε.

Μαζί με την απότιση τιμής σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, υπερασπιζόμαστε και τα οράματά τους και την παρακαταθήκη τους.

Η μαζικοποίηση και διεύρυνση του αγώνα μας είναι μονόδρομος. Σ' αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Μαζί μας είναι και τα άλλα θύματα της βάρβαρης αυτής μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης. Οι , οι πολύτεκνοι, οι μικρομεσαίοι και όλοι εκείνοι που είδαν και συνεχίζουν να βλέπουν τι σημαίνουν στην πραγματικότητα οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα για «σκισμένα μνημόνια», «επιστροφή του 14ου μισθού», «καλύτερο Κοινωνικό Κράτος».

Τα «ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματά» τους είναι η ωμότερη αποτύπωση της βάναυσης πολιτικής που εφάρμοσαν, διαψεύδοντας οικτρά τα εκατομμύρια Έλληνες που τους πίστεψαν. Όλοι αυτοί τους γυρίζουν την πλάτη. Με τον αγώνα τους θα τους ξαναστείλουν από κει που ήρθαν.

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση της εργασίας περνάει μέσα από την υπεράσπιση της Ειρήνης. Χωρίς , ανάπτυξη και ευημερία δεν υπάρχουν, παρά μόνο κέρδη για το αδίστακτο Κεφάλαιο, που πλουτίζει από το αίμα αθώων! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά στέλνει αποφασιστικό αντιπολεμικό μήνυμα, μήνυμα ς και συναδέλφωσης των λαών, χωρίς τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια των Μεγάλων Δυνάμεων στην περιοχή μας».

Επίσης στις 10 το πρωί, θα γίνει η   από συλλογικότητες της πόλης, έξω από τα ΕΛΤΑ στην οδό Δημητριάδος και στις 10.30 στην Πλατεία , θα γίνει η συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ.

 

Οι Πηλίου

Οι αγροτικοί σύλλογοι Ν. Πηλίου, Ζαγοράς, Πουρίου και Μακρυράχης, καλούν τους , αυτοαπασχολούμενους και κτηνοτρόφους της περιοχής την Πρωτομαγιά στις 10:30 π.μ. στην πλατεία πανεπιστημίου.
Σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες αναφέρουν ότι καταδικάζουν την επίθεση στη Συρία που εντείνει τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή, με άμεση εμπλοκή της χώρας και απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Οι αγρότες ζητούν καμία εμπλοκή της ς στην πολεμική επέμβαση, να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στις επεμβάσεις από τις νατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία που βρίσκονται στη χώρα μας, καμία αλλαγή συνόρων, σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε χώρας, να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, καθώς και αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής.

"Αλιεύοντας" την είδηση