Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τουριστική Εκπαίδευση Επαγγελματιών και Εργαζομένων
Τουριστική Εκπαίδευση Επαγγελματιών και Εργαζομένων

Τουριστική Εκπαίδευση Επαγγελματιών και Εργαζομένων

Συνάντηση πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. με τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα στο Υπουργείο Τουρισμού, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ.

Στη που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες και έγινε σε άριστο , ο υφυπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους του ΕΟΑΕΝ, τα ζητήματα που έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ και τα Επιμελητήρια-μέλη του ΕΟΑΕΝ, τα οποία είχαν προηγουμένως σταλεί με αναλυτικό στο Υπουργείο.

Το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν η Τουριστική Εκπαίδευση Επαγγελματιών και Εργαζομένων, η οποία πάσχει σε μεγάλο βαθμό. Ο κ. Υφυπουργός δήλωσε με ικανο στους εκπροσώπους του ΕΟΑΕΝ, πως είναι η πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα που βλέπει έναν θεσμικό Φορέα να θέτει ως πρώτο θέμα την Εκπαίδευση και Επιμόρφωση των ανθρώπων που σχετίζονται με τον Τουρισμό.

Μάλιστα τόνισε πως αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό καθώς το θέμα αυτό ιεραρχείται ως πρώτο από τα Νησιωτικά Επιμελητήρια που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που δημιουργούν ένα πολύ μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας και του της Χώρας

Εκτός από την Εκπαίδευση και Επιμόρφωση, το Δ.Σ του ΕΟΑΕΝ έθεσε τα ζητήματα της ανάγκης ρυθμίσεων για τη βραχυχρόνια μίσθωση (τ. Air BnB), τη κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, του Ιαματικού Τουρισμού, της λειτουργίας των Υδατοδρομίων καθώς και μια σειρά θέματα που αφορούν επιμέρους περιοχές της Νησιωτικής ς.

Μεταξύ αυτών η ένταξη στον προγραμματισμό του υπουργείου της πρότασης δημιουργίας του πλαισίου “Τοπικών Συνόδων” που εισηγήθηκε ο κ. Ζλατούδης.

Στη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ  Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο β' αρόεδρος   Νίκος Ρειζάκης, ο οικονομικός επόπτης Δημήτρης Συξέρης και τα μέλη του Δ.Σ. Ανδρέας Παντελιός, Παναγιώτης Τατάκης και .

Ως εκπρόσωπος του γ.γ. Φώτη Κόττη, παραβρέθηκε ο οικονομικός επόπτης του ΙNSULEUR Νίκος Τσίπηρας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση