Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Το Υπουργείο Εργασίας για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης
Το Υπουργείο Εργασίας για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

Το Υπουργείο Εργασίας για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

Αναφορικά με το ζήτημα των εκκρεμών αιτήσεων ς, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει:

  • Η του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τα ασφαλιστικά ταμεία με περίπου 400.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ) και έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, μετά από 12 διαδοχικές περικοπές συντάξεων.
  • Η του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τις 31/03/2019 κατέβαλε 846.636 κύριες , επικουρικές και εφάπαξ, συνολικού ύψους 5,3 δισ. ευρώ, και μείωσε τον όγκο των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων κατά 72%.
  • Επιπλέον, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιστρέφοντας πλήρως την κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οδήγησε τον Α στην επίτευξη πλεονάσματος 777 εκατ. ευρώ το 2017 και άνω του 1 δισ. ευρώ το .
  • Χάρη στην ανάταξη αυτή του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε το μέτρο της περικοπής των συντάξεων και, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, δόθηκαν αυξήσεις από την 1/1/2019 σε 620.000 συνταξιούχους.

Επίσης, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνει ότι:

  • Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων και καμία αίτηση ς δεν έχει διαγραφεί.
  • Στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης προφανώς δεν προσμετρώνται οι διεθνείς , καθώς η έκδοσή τους δεν εξαρτάται από τις αρχές του ελληνικού κράτους.
  • Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται αιτήσεις για τις οποίες, για λόγους που οφείλονται σε ευθύνη του ασφαλισμένου, δεν δύναται να εκδοθούν συντάξεις (π.χ. άνω των προβλεπόμενων ορίων, ελλιπή δικαιολογητικά κλπ).

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση